Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 1 fra Institutlederen

Nyheder og informationer fra instituttet.

05.09.2016 | Siri Beier Jensen

Kære alle

Det er nu godt en måned siden, at fusionen formelt trådte i kraft, og et samlet IOOS blev en realitet. Det er også fire uger siden, jeg over morgenkaffe og rundstykker tiltrådte stillingen som institutleder.
Det har været en travl, men utrolig spændende måned. Jeg har brugt tiden på at lære jer, huset og hele organisationen at kende både praktisk, organisatorisk, økonomisk og fagligt. Jeg har holdt møder med mange af jer, og det fortsætter jeg med de næste måneder, lige som jeg vil komme rundt og hilse på i klinikkerne, laboratorierne og afdelingerne.

Jeg sætter stor pris på de mange idéer og input om fusionen og dagligdagen på IOOS, som I deler med mig, og jeg vil også gerne sige tusind tak for den imødekommenhed, jeg har mødt overalt!

Fusionsarbejdet begynder nu

Som det fremgår af fusionsmaterialet, skal vi i løbet af det kommende år udarbejde og implementere en ny organisations- og ledelsesstruktur for instituttet. Arbejdet med at gennemføre fusionen begynder nu, men der kommer ikke til at ske større organisatoriske ændringer inden for de næste måneder. Fusionsarbejdet kommer til at ske i samarbejde med jer og med udgangspunkt i og med respekt for det store forarbejde, der allerede ligger i missionen, visionen og pejlemærkerne for IOOS.

Tillykke og tak til Allan Flyvbjerg

I sidste uge meddelte Allan Flyvbjerg, at han stopper som dekan på Health. På vegne af IOOS ønsker jeg Allan Flyvbjerg tillykke med den nye stilling som centerdirektør ved Steno Diabetes Center Copenhagen, hvor han uden tvivl kommer til at gøre en kæmpe forskel i det helt store perspektiv for mennesker med diabetes mellitus.

Allan er en af hovedkræfterne bag dannelsen af IOOS og en brav fortaler for fusionen på AU såvel som i offentligheden. Jeg har i fredags haft møde med prodekan Ole Steen Nielsen, som konstitueres
som dekan fra d. 1. oktober og frem til, at der er ansat en ny dekan for Health. Ole Steen Nielsen og fakultetsledelsen bakker fremadrettet fuldt op om den linje, der er lagt for IOOS.
Vi siger tak for det store og visionære forarbejde og fortsætter ufortrødent med at forme et stærkt samlet institut med synergi mellem vores fire uddannelser, klinikken og forskningen til gavn for den orale og almene sundhed i befolkningen.

Den nye teamklinik åbner d. 12 september

Teamklinikken er et af de første fælles (pilot-)projekter i den kliniske undervisning og har fokus på samarbejde, kompetencekendskab og effektiv uddelegering.
I første omgang er der etableret et klinikafsnit med seks stole, som er bemandet med undervisere og studerende på sidste del af deres studie fra alle fire uddannelser. Teamklinikken har til huse i stol 334-339 og holder åbent mandag til torsdag kl. 12-14.30. Første gang er mandag d. 12. september.

Der er orienteringsmøder for alle IOOS-medarbejdere om teamklinikken tirsdag den 13. sep. kl. 14.30-15.30 og onsdag den 14. sep. kl. 14-15 i Auditorium A (1613-049).

Deltag endelig i et af møderne, så I er informeret om projektet og kan få svar på eventuelle spørgsmål.

Tilmelding til sektionsleder Ulla Bæk Lindtoft.

Læs nyheden: Teamklinikken er første fælles fusionsaktivitet

Tildeling af doktorgrad

Tillykke til lektor, cand.odont., ph.d Lene Baad-Hansen, Sektion for Orofacial Smerte og Kæbefunktion, som fredag d. 2. september forsvarede sin doktorafhandling ”Testing somatosensory function in the study of orofacial pain mechanisms” på fornemste vis og efterfølgende blev tildelt graden dr. odont.

Læs nyheden: Aarhus Universitet får ny doktor i odontologi

Nyhedsbrev og reception

Fremover vil I modtage et nyhedsbrev fra mig hver 3. eller 4. uge. Nyhedsbrevet kommer til at indeholde nyheder, vigtige meddelelser, stort og småt i relation til fusionen, organisationen og den praktiske hverdag på instituttet samt vores relationer udadtil. Når I har input, som I finder relevant for alle, så del det endelig med mig, så vi kan få det med i nyhedsbrevet.

Til allersidst vil jeg gerne sige tusind tak til alle, der deltog i min reception fredag d. 26. august og var med til at gøre det til en hyggelig eftermiddag. Jeg var ganske overvældet af den store deltagelse lige fra medarbejdere, kolleger fra regionerne og fagorganisationerne til hospitalerne og fakultetet. Det var også skønt at se, at snakken gik livligt på tværs af tidligere organisatoriske skel!

Bedste hilsener
Siri

Politik og strategi, IOOS, Videnskabelig medarbejder, IOOS, SKT, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Odontologi, Ph.d.-studerende