Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Prisvinder har varmet danskernes hjerter i årtier

Professor Hans Erik Bøtker fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital modtager Marie og August Krogh Prisen 2018 for sin forskning inden for hjertesygdomme. Prisen er på 1,5 mio. kr. og uddeles af Novo Nordisk Fonden og Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber.

23.01.2018 | Simon Byrial Fischel

Professor Hans Erik Bøtker modtager Marie og August Krogh Prisen 2018 for sin forskning inden for hjertesygdomme.

Akutte hjertetilfælde er den hyppigste årsag til død og efterfølgende sygdom. Hvert fjerde menneske dør af en hjertekarsygdom, og langt den største dræber er en blodprop i hjertet.

Professor i hjertemedicin Hans Erik Bøtker har i mere end 30 år forsket i helbredelsen af hjertesygdomme. Det har bl.a. ført til udviklingen af en metode, hvor man med en simpel blodtrykmanchet kan holde hjerter i live i ambulancen på vej til hospitalet.

For sin fremragende forskningsindsats modtager Hans Erik Bøtker Marie og August Krogh Prisen, som hvert år tildeles en fremragende dansk, sundhedsvidenskabelig forsker. Prisen er på 1,5 mio. kr. – opdelt i 250.000 kr. som en personlig pris og DKK 1.250.000 til prisvinderens forskning.

 

Kontakt

Professor Hans Erik Bøtker

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Hjertesygdomme

Tlf.:78 45 92 08

Mail: boetker@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Navnenyt, Ph.d.-studerende