Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor i retsmedicin bliver Ridder af Dannebrogordenen

Professor, dr.med., tidligere statsobducent ved Institut for Retsmedicin, Aarhus Universitet, Annie Vesterby Charles, modtager Ridderkorset og bliver samtidig udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen.

22.09.2016 | Henriette Stevnhøj

Annie Vesterby Charles

Danmarks første kvindelige professor i retsmedicin, Annie Vesterby Charles, fra Aarhus Universitet udnævnes til Ridder af Dannebrogordenen fredag 23. september.

Et dedikeret arbejdsliv inden for retsmedicin bliver nu royalt anerkendt. Tidligere statsobducent, Annie Vesterby Charles, er tildelt den kongelige ordensdekorering: Ridder af Dannebrogordenen og har modtaget Ridderkorset.

Annie Vesterby Charles er den første danske kvindelig professor i retsmedicin og var indtil 2013 leder af Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet. Hun har en stor videnskabelig produktion bag sig, heriblandt en doktordisputats fra 1995 om knoglestruktur. Annie Vesterby Charles er kendt i retsmedicinske kredse som en fornyer, blandt andet har hun udviklet en skånsom undersøgelsesteknik beregnet til børn, som har været udsat for seksuelle overgreb. Netop seksuel vold har haft Annie Vesterby Charles’ fokus gennem karrieren. Hun har således været med i opbygningen af tilbuddene Center for Overgreb mod Børn og Center for Voldtægtsofre på Aarhus Universitetshospital.

Fra leder ved Institut for Retsmedicin, Christian Lindholst, lyder et stort tillykke med dekoreringen:

”Det er en fuldt fortjent hæder til Annie, som har leveret en enestående indsats for retsmedicin. Hun er et fagligt fyrtårn og har skabt et værdifuldt netværk over hele verden, som vi fortsat har glæde af. Dekoreringen er også en anerkendelse af hele instituttet, som Annie var faglig leder af gennem en lang årrække”, siger Christian Lindholst.

Annie Vesterby Charles fratrådte sin stilling som statsobducent i foråret 2016 og er fortsat professor i retsmedicin og medlem af Retslægerådet, hvor hun siden 2011 har været næstformand.  

 

 

Yderligere oplysninger

Professor, dr.med. Annie Vesterby Charles 

Institut for Retsmedicin

87 16 83 03

av@forens.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health