Professor Lars Bo Nielsen bliver ny sundhedsdekan på Aarhus Universitet

Den 1. april tiltræder professor, dr. med. Lars Bo Nielsen stillingen som dekan på Health på Aarhus Universitet. Han kommer fra en stilling som institutleder på Klinisk Medicin på SUND, Københavns Universitet.

17.01.2017 | Anders Correll

Professor Lars Bo Nielsen er ny sundhedsdekan på AU

Professor Lars Bo Nielsen er ny sundhedsdekan på AU

Det er blandt andet kombinationen af en markant ledelseserfaring og solid forskningsbaggrund, der afgjorde valget af den 52-årige overlæge og professor, Lars Bo Nielsen, som ny dekan for Aarhus Universitets sundhedsfaglige fakultet, Health. 

Valget af den nye dekan er truffet af et enigt ansættelsesudvalg med rektor Brian Bech Nielsen i spidsen.

Universitetet søgte en højt estimeret forsker med stor ledelseserfaring, der kan sikre, at fakultetet fortsat udvikler sig med stærkt fokus på forskning, høj faglighed og et motiverende arbejds- og studiemiljø.

”Lars Bo Nielsens åbne sind, mangeårige ledelseserfaring både inden for forskning og administration samt hans stærke nationale og internationale netværk både blandt forskere og hospitalssektoren gør ham til det rette valg. Jeg er sikker på, at Lars Bo har både den rette indstilling og rette forudsætninger til at indfri de høje forventninger vi har til den nye dekan”, fortæller rektor Brian Bech Nielsen.

Lars Bo Nielsen er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1992. Han blev speciallæge i klinisk biokemi i 2004 og professor ved København Universitet i 2007: Han har igennem snart 20 år opbygget en stærk faglig profil inden for forskning i kolesterol og åreforkalkning. I 2012 startede han, med afsæt i stillingen som klinikchef ved Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet, som institutleder for det dengang nyfusionerede Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet, der samlede fem sundhedsvidenskabelige institutter under ét.

Lars Bo Nielsen mener selv, at hans kliniske erfaring og forståelsen for både forskernes og hospitalernes hverdag giver ham en værdifuld indsigt i arbejdet som leder:

”Min baggrund som biomedicinsk forsker, og de seneste år som leder af Institut for Klinisk Medicin har givet mig en forståelse af, hvor vigtigt det er, at ledelsen på et universitet skaber optimale rammer og muligheder for udvikling og nytænkning,” siger Lars Bo Nielsen.

Han fremhæver især Aarhus Universitets strategiske udvikling og stærke sundhedsfaglige partnerskaber som særligt motiverende i sin nye stilling:  

”Jeg ser frem til - sammen med medarbejderne og eksterne samarbejdspartnere - at være med til at videreudvikle et fantastisk universitet, som er en stærk akademisk medspiller i udviklingen af sundhedsområdet – både nationalt og internationalt.”

Lars Bo Nielsen tiltræder stillingen den 1. april og erstatter dermed prodekan Ole Steen Nielsen, der siden Allan Flyvbjergs fratrædelse den 1. oktober har været konstitueret dekan.


Lars Bo Nielsens CV (kort version)

Kontakt:

Rektor Brian Bech Nielsen
Mobil: 23 38 23 49 eller 28 99 22 35

Professor Lars Bo Nielsen
Mobil: 30 24 82 03

Navnenyt, Graduate School of Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Politik og strategi, Institut for Biomedicin, Institut for Folkesundhed, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin