Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

10 millioner kroner til forskning i børns mentale sundhed

Lektor Carsten Obel fra Aarhus Universitet får næsten ti millioner kroner til sin forskning inden for børns mentale sundhed. Bevillingen er fra TrygFonden og giver mulighed for at gennemføre konkrete projekter til gavn for særligt udsatte børn.

25.06.2013 | Sabina Bjerre Hansen

Carsten Obel.

Carsten Obel.

Carsten Obel fra Aarhus Universitet har netop modtaget en bevilling til sin forskning i mental børnesundhed. Bevillingen på 9,9 millioner kroner giver forskergruppen mulighed for at gennemføre forskningsprojekter, som kan hjælpe sårbare børn og deres voksne pårørende.

Bevillingen på 9,9 millioner kroner er den seneste i en række bevillinger, som Carsten Obel og hans samarbejdspartnere på Aarhus Universitet tilsammen har modtaget. TrygFonden har i løbet af det sidste halvandet år givet 22 millioner kroner til ”Forskningsprogram for Mental Børnesundhed”. Og hvor den første bevilling fra TrygFonden blev givet til etablering af infrastrukturen i programmet, er seneste bevilling givet til konkrete projekter, som forskerne nu er i stand til at realisere.

”Vi står rigtigt stærkt inden for mental børnesundhed ved alle AU’s hovedområder. Der er etableret stærke miljøer i børnepsykiatrien, på økonomi og genetik, som det sidste år har modtaget store bevillinger. Sammen med de stærke internationale relationer AU også har, er der her et potentiale for at udvikle en førende position inden for netop dette felt,” fortæller Carsten Obel.

Tæt kontakt med de faglige miljøer

”Vores mål med forskningen er at udvikle vores viden om de faktorer, der har betydning for børns mentale sundhed, og på flere niveauer forbedre praksis. Vi tror på, at dette kun kan gennemføres i et tæt samarbejde med de fagprofessionelle og med forskningsmiljøerne, hvis det skal gøre en forskel for børnene,” fortæller Carsten Obel.

Forskningsprojektet består af to dele. Den ene del hviler på registre og børnekohorter - i kombination med de webbaserede redskaber, som forskerteamet har udviklet sammen med danske kommuner til at opbygge en interaktiv forskningsdatabase. Den anden del drejer sig om et teknologisk redskab, som skal styrke robusthed blandt sårbare børn og de voksne omkring dem.

Carsten Obel har forsket i epidemiologisk børnesundhed de seneste 25 år og har sideløbende arbejdet klinisk som almen praktiserende læge i Danmark, Grønland og Norge. Han har senest arbejdet i Universitetspraksis, Lægerne Vennelystparken, men har i øjeblikket orlov fra sin stilling som praktiserende læge.

Carsten Mejer Obel er født den 8. juli 1964 i Grenaa.

Yderligere oplysninger

Speciallæge i almen medicin, overlæge, lektor og ph.d. Carsten Obel
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed - Forskningsenheden for Almen Medicin og
Region Midtjylland, Institut for Handicap og Kommunikation
Direkte telefon: 8716 7953
co@alm.au.dk

Læs mere om Carsten Obels forskning i mental børnesundhed i artiklen ”Nyt online-system skal sikre trivsel hos udsatte børn”.

Bevillinger og priser, Alle grupper, Health, Health, Ekstern målgruppe, Navnenyt