Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

10 mio. kr. skal booste ny behandling af barnløse kvinder

Professor Karin Lykke-Hartmann fra Institut for Biomedicin arbejder på at udvikle et alternativ til den traditionelle hormonbehandling af kvindelig infertilitet. Efter års forskning og en millionbevilling fra BioInnovation Institute er hun nu klar til at sætte skub i et nyt behandlingstilbud.

18.11.2021 | Lise Wendel Eriksen

Karin Lykke-Hartmann får 10 mio. kr. fra BioInnovation Institute til at udvikle spin-out-virksomheden iNotify. Foto: Simon Fischel, Health Kommunikation.

Som professor i reproduktiv medicin forsker Karin Lykke-Hartmann i at kortlægge de molekylære mekanismer, der er med til at regulere modningen af æg i kvindens ovarie. Karin Lykke-Hartmann har fundet nye molekylære signalveje i æggestokkene, der med det rette stof ville kunne fremme modningen af kvindens æg. Målet er at udvikle en behandling til de infertile kvinder, der ikke har gavn af – eller ikke kan tåle – den standard hormonbehandling, som de tilbydes i dag. Lykkes projektet, vil fertilitetsbehandlingen blive bedre for millioner af kvinder verden over.

Med baggrund i universitetsforskningen har Karin Lykke-Hartmann og hendes forskerteam startet spin-out-virksomheden iNotify, som skal udvikle den nye hormonfri fertilitetsbehandling. BioInnovation Institute har bevilget 10 mio. kr. til at hjælpe virksomheden videre. Næste skridt for de innovative forskere er at teste sikkerheden og stoffet i større skala, så det kan godkendes af Lægemiddelstyrelsen.

Kontakt

Professor Karin Lykke-Hartmann
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 29 39 05 58
Mail: kly@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin, Teknisk/administrativ medarbejder