Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

10 mio. kr. til forskning i åreforkalkning og gådefulde celler

Jacob Fog Bentzon, lektor på Institut for Klinisk Medicin, modtager ca. 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Bevillingen skal bruges til at udforske celleforandringer forbundet med udviklingen af åreforkalkning.

06.04.2018 | Lise Wendel Eriksen

Jacob Fog Bentzon modtager Hallas-Møller Ascending Investigator-stipendiet fra Novo Nordisk Fonden og 10 mio. kr. til sin celleforskning. Foto: Privat

De fleste forskere opfatter i dag aterosklerose, eller åreforkalkning, som en inflammatorisk sygdom. Ny forskning tyder imidlertid på, at lokale, glatte muskelceller udgør en langt større faktor i dannelsen af aterosklerose end hidtil troet. Størstedelen af disse celler har ind til nu levet i det skjulte, fordi de mister deres normale glatte muskelcelle-karakteristika og i stedet ligner andre celletyper.

Jacob Fog Bentzon skal med bevillingen undersøge de funktionelle konsekvenser af denne gådefulde cellepopulation i udviklingen af aterosklerose. Målet er at finde nye behandlingsmåder.

Hallas-Møller Ascending Investigator-stipendiet fra Novo Nordisk Fonden og de 10 mio. kr. uddeles for at støtte og styrke lektorer i deres karrierer og i deres bestræbelser på at nå det fulde forskningspotentiale.

Kontakt

Lektor, ph.d. Jacob Fog Bentzon
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Hjertesygdomme, SKS
Mobil: 51 46 27 25
Mail: jben@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health, Institut for Klinisk Medicin, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen