Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

16 procent flere kvote 2-ansøgninger til Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har i år modtaget 14.041 kvote 2-ansøgninger, hvilket er 16 procent flere end sidste år. Uddannelsen i medicin har 40 procent flere førsteprioritetsansøgere end sidste år, mens ingeniøruddannelserne på Science and Technology går 29 procent frem.

18.03.2016 | Thomas Grønborg Sørensen

Stor ansøgerfremgang i kvote 2 på Aarhus Universitet. Foto: Roar Lava Paaske

Antallet af kvote 2-ansøgninger til Aarhus Universitet er steget markant siden sidste år. Over 5.000 ansøgere har i år haft en uddannelse på Aarhus Universitet som første prioritet. Det er 18 procent flere end i 2015.

I alt har universitetet modtaget 14.041 kvote 2-ansøgninger.

Der er ansøgerfremgang på alle fire fakulteter. Det tekniske og naturvidenskabelige fakultet, Science and Technology, går 21 procent frem i forhold til sidste år. Set over en lidt længere årrække, så får fakultetet næsten dobbelt så mange førsteprioritetsansøgninger som i 2012. Udviklingen skyldes blandt andet fremgangen på fakultetets ingeniøruddannelser, der i år har modtaget 29 procent flere ansøgninger end i 2015.

Den største fremgang ses dog på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health, som har 26 procent flere førsteprioritetsansøgere end sidste år. Det er især Medicin, der er populær i årets kvote 2-runde. Med 656 førsteprioritetsansøgere og en fremgang på 40 procent i forhold til 2015 er uddannelsen den mest populære blandt ansøgerne.

Medicineruddannelsen har i år etableret en ny kvote 2-procedure med multiple choice-test og samtaler.

Erhvervsøkonomi, jura, pyskologi og den engelsksprogede uddannelse Cognitive Science er nogle af de øvrige uddannelser, som har fået flest førsteprioritetsansøgninger.

Link: Se ansøgertal for alle uddannelser

Uddannelse, Administration (Faglighed), Alle grupper, Studier, Universitetsledelsens Stab, Ekstern målgruppe, Alle AU-enheder