Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

2 millioner til AU-forskning i hypertermi mod kræftsvulster

Adjunkt Mads Sloth Vinding fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får to millioner kr. fra VILLUM FONDEN til et forskningsprojekt, der skal undersøge, om MR-scannere kan bruges som et instrument til opvarmning af hjernetumorer.

20.06.2017 | Lars Mortensen

Adjunkt Mads Sloth Vinding. Foto: Privatfoto.

Hjernetumorer, som sidder dybt i hjernen, er svære at komme til med konventionel hypertermi-behandling. Derfor vil Mads Sloth Vinding bruge bevillingen fra VILLUM FONDEN til at undersøge, om MR-scannere kan opvarme hjernetumorer lokalt, så behandlingen kan præciseres.

Tidligere forskning har nemlig vist, at hypertermi øger behandlingens effektivitet, når det kombineres med radio- og kemoterapi.

Mads Sloth Vinding starter sit forskningsprojekt den 1. maj 2018 og håber, at resultaterne kan være med til at danne fundament for fremtidig forskning og bedre behandling af patienter med hjernetumorer.

Læs mere om VILLUM FONDENS uddelinger. http://veluxfoundations.dk/da/content/villum-eksperimentet-70-mio-kr-til-38-skaeve-forskningsideer 

Kontakt

Adjunkt Mads Sloth Vinding
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Aarhus Universitetshospital - Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN) og MINDLab
msv@cfin.au.dk

Navnenyt, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder, Offentligheden/Pressen