Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

250 økonomer fra hele verden indtager Aarhus

Nogle af verdens bedste økonomiske hjerner gæster Aarhus Universitet fra 12. – 15. juni. I baggagen har de markante forskningsresultater, der strækker sig fra narkokriminalitet til moral på de økonomiske markeder.

10.06.2013 | Martin Hagelskjær Damsgaard

Der er dækket op til akademisk buffet af højeste internationale klasse, når godt og vel 250 økonomer fra 26 forskellige lande gæster Aarhus Universitet i juni. I universitets "Søauditorierne" afholder Institut for Økonomi den anerkendte ESPE-konference (European Society for Population Economics), der er en af Europas største akademiske konferencer for økonomer.

Forskerne præsenterer den nyeste forskning indenfor områder som familieøkonomi, arbejdsmarkedsøkonomi, offentlig økonomi, demografi og sundhedsøkonomi, og de tilmeldte artikler vidner om resultater med bid i.

Moral og kriminalitet

Professor Armin Falk, der forsker i feltet mellem økonomi og neurovidenskab på Universität Bonn, vil i sit foredrag ”Morals and Markets”præsentere nye resultater om, hvordan man giver køb på sit moralkodeks, når man handler på et marked og har mulighed for økonomisk gevinst.

Professor Williams N. Evans fra University of Notre Dame vil fremlægge forskning, der viser, at den stigende narkokriminalitet i USA fra midt-80erne og frem har haft en negativ indflydelse på afroamerikanske high school-studerendes karaktergennemsnit. Forskerne finder, at narkokriminaliteten er en vigtig grund til, at det uddannelsesmæssige skel mellem hvide og afroamerikanere i USA er øget siden midt-80erne.

Andre af konferencens emner er investeringer i human kapital, beskatning, aldersbyrden og velfærd, befolknings- og økonomisk vækst og teknologiske forandringers betydning for miljøet.

Aarhus sætter standarden

Aarhus Universitet deltager med godt 20 forskere fra Institut for Økonomi, der lægger hus til et af Skandinaviens største forskningsmiljøer på området. Udover nobelprismodtager i Økonomi 2010, Dale Mortensen, består forskningsmiljøet også af en lang række af danske vismænd og repræsentanter i store kommissioner som fx arbejdsmarkedskommissionen, skattekommissionen, velfærdskommissionen og socialkommissionen.

- De sidste 20 års arbejde i det aarhusianske forskningsmiljø har sat tydeligt præg på dagsordenen indenfor dette fagfelt, så ESPE-konferencen er noget helt særligt for Institut for Økonomi og Aarhus Universitet, siger professor Helena Skyt Nielsen, der arrangerer konferencen sammen med sin kollega, professor Nina Smith.

 

Kontaktinformation:

Professor Helena Skyt Nielsen

Aarhus Universitet, Institut for Økonomi
E-mail: hnielsen@econ.au.dk
Direkte telefon: 8716 5553
Mobiltelefon: 2921 6971
Webside

Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Erhverv og økonomi