Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

300.000 kr. til forskning i bedre medicinering af Parkinson- og Alzheimerpatienter

Lektor og ph.d. Morten Schallburg Nielsen fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet modtager 300.000 kr. fra Riisfort Fonden. Bevillingen skal gå til forskning i blod-hjerne-barrieren og føre til bedre medicinering af bl.a. patienter med Parkinson og Alzheimer.

25.10.2017 | Lise Wendel Eriksen

Morten Schallburg Nielsen skal bruge bevillingen på 300.000 kr. til at fordybe sig i hjernens transportreceptorer. Foto: AU

Den såkaldte blod-hjerne-barriere beskytter hjernen mod fremmede stoffer – også mod lægemidler, der skal behandle neurodegenerative hjernesygdomme som Alzheimer og Parkinson.

I sin forskning leder Morten Schallburg Nielsen efter transportreceptorer, der uhindret kan passere blod-hjerne-barrieren. Målet er at kunne binde lægemidler til de mest effektive receptorer og på den måde snyde lægemidlerne ind i hjernen forbi den blokerende blod-hjerne-barriere.

Bevillingen fra Riisfort Fonden giver Morten Schallburg Nielsen mulighed for at fordybe sig i receptorernes transportmekanismer, der på sigt kan føre til bedre medicinering af neurodegenerative hjernelidelser bl.a. Parkinson og Alzheimer.

Kontakt

Lektor, ph.d. Morten Schallburg Nielsen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 28 99 23 87
Mail: mn@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen