Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

8.930 1.prioritetsansøgere til Aarhus Universitet

Knap ni tusinde ansøgere har søgt ind på Aarhus Universitet som første prioritet. Søgningen er lidt lavere end i 2013, men ansøgerne fordeler sig bredt på uddannelserne, og universitetet forventer at optaget kommer til at ligge nogenlunde på niveau med foregående år.

11.07.2014 | Signe Schou

8.930 ansøgere har i år haft Aarhus Universitet øverst på deres ansøgningsskema. Med 755 ansøgere er lægeuddannelsen i år den mest søgte; efterfulgt af HA, jura, psykologi og statskundskab.

Blandt de humanistiske fag er der i år en særlig stor interesse for litteraturhistorie og engelsk. Inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag er søgningen til uddannelser som biologi, datalogi og bygningsingeniør steget markant.

Med 840 førsteprioritetsansøgere er søgningen til Aarhus Universitets ingeniøruddannelser på niveau med 2013, og der forventes fuldt hus på de fleste af de hold, som starter nu til sommer.

En interessant udvikling er, at nogle af de mest populære uddannelser har fået færre ansøgninger end sædvanlig. Det betyder, at universitetet i år skal afvise færre ansøgere på f.eks. statskundskab, jura og antropologi. Samlet set har Aarhus Universitet modtaget 480 færre førsteprioritetsansøgninger end i 2013.

”I sidste ende kommer vi formentlig til at se et optag, der ligger på cirka 7.000 studerende. Det afgørende er, at vi får matchet dygtige og motiverede ansøgere med uddannelser, som de brænder for, og som de er klar til at gå ind i med liv og sjæl”, siger prorektor for uddannelse, Berit Eika.

Hold øje med ledige pladser

Fra midnat den 30. juli vil ansøgerne kunne se på nettet, om de er kommet ind på én af de uddannelser, de har søgt. Afviste ansøgere har derefter frem til 7. august mulighed for at søge ind på uddannelser, hvor der er ledige pladser.

”Hvis man ikke kommer ind på sin ønskeuddannelse, vil jeg opfordre til, at man undersøger de uddannelser, hvor der viser sig at være ledige studiepladser. Der kan være beslægtede fag, som stadig optager studerende, eller der kan være plads på hold med vinterstart – eksempelvis på nogle af ingeniøruddannelserne”, opfordrer Berit Eika.

De fem mest søgte uddannelser blandt førsteprioritetsansøgere på Aarhus Universitet:

Medicin: 755

Almen erhvervsøkonomi (HA): 657

Jura: 556

Psykologi: 498

Statskundskab: 268

Se en oversigt over tallene her.

Yderligere oplysninger

Prorektor for uddannelse Berit Eika, 2899 2463

Kommunikationsmedarbejder Thomas Sørensen, 2137 9601

Administrativt, Ekstern målgruppe, Offentligheden/Pressen, Aarhus Universitet, Kommende studerende, Uddannelse