Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Åbningskonference for nyt forskningscenter for SMV

Tirsdag den 24.11. åbner det nye Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus BSS officielt ved en heldagskonference i Aulaen med 250 deltagere. Centeret, som har til huse på Juridisk Institut, forsker i SMV’ernes interne drivere for udvikling og vækst samt virksomhedernes juridiske og finansielle rammevilkår.

20.11.2015 | Andreas G. Jensby

Udover at præsentere den nyeste forskning i SMV’ernes interne og eksterne vækstdrivere bliver åbningskonferencen et ”værksted”, hvor de deltagende ejere og ledere af SMV’erne undervejs kan arbejde med deres egen forretningsmodel og finde nye muligheder til udvikling og vækst.

Bag centeret står professor i selskabsret Mette Neville.

”Hele idegrundlaget for centret er, at vi skal i øjenhøjde med SMV’erne. Vi er til for dem. Vi skal forske i dem, så vi får større viden om deres udfordringer, og vores forskning skal bruges til at hjælpe dem. Vores mål er at skabe “viden, der virker”. Vi skal formidle vores viden til dem på en måde, så de kan bruge den aktivt. Og her skal vi holde os for øje, at traditionelle kurser ikke altid har den store effekt i SMV’er,” forklarer hun.

Det er flere års forskning, som er lavet sammen med SMV’erne og ejerlederne selv og i tæt samarbejde med PwC og Nykredit, som danner baggrund for det, forskerne kalder ”Vækstmodellen” og som præsenteres på konferencen på tirsdag. Målet er, at vækstmodellen skal kunne udbredes og hjælpe SMV’erne i Danmark med at udvikle sig.

Sammenhæng med populær bestyrelsesuddannelse
Blandt aktiviteterne i centeret er også Bestyrelsesuddannelse med fokus på SMV, som ruster deltagerne til bestyrelsesarbejdet i SMV’erne, som er markant anderledes end større virksomheder og derfor kræver særlige kompetencer.

Femte hold påbegynder uddannelsen til februar 2016, og uddannelsen har siden start været overtegnet og haft lange ventelister.

Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Studier, Alle AU-enheder