Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Åreforkalkning: Vi mangler de sidste brikker til puslespillet

Sygdommen åreforkalkning er udbredt i moderne samfund som det danske, og den er årsag til hvert fjerde dødsfald i verden. Ny professor Jacob Fog Bentzon fra Aarhus Universitet vurderer, at selv små fremskridt i forebyggelse og behandling af sygdommen kan få stor betydning.

26.02.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Jacob Fog Bentzon er ny professor på Aarhus Universitet. Foto: Lisa Maria Røge.

Jacob Fog Bentzon er ny professor på Aarhus Universitet. Foto: Lisa Maria Røge.

De fleste danskere udvikler åreforkalkning i en eller anden grad, men nogle grupper, bl.a. diabetespatienter, er særligt udsatte – og det uden at forskerne kan forklare hvorfor. Ifølge professor Jacob Fog Bentzon er der derfor her et særligt potentiale for at forbedre behandlingsmulighederne og på længere sigt også prognoserne for patienterne.

Jacob Fog Bentzon og hans forskerkolleger søger efter nye behandlingsmuligheder og udvikler samtidig på brugen af billeddiagnostik med forskellige former for skanning. Det sidste kan hjælpe til at målrette brugen af den behandling, der allerede er tilgængelig i dag.

Professoratet, som Steno Diabetes Center Aarhus har været med til at etablere, skal styrke samarbejdet mellem forskningsmiljøerne på universitetet, hospitalet og centret.

Kontakt

Professor og ph.d. Jacob Fog Bentzon
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III i Madrid
Mobil: 93 52 15 62
Mail: jfbentzon@clin.au.dk

Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder