Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Årets bedste unge diabetesforsker er fra Health

Diabetesforsker Rikke Hjortebjerg fra Aarhus Universitet har netop modtaget en af Det Danske Diabetesakademis 2016-priser.

09.11.2016 | Sabina Bjerre Hansen

Ph.d.-studerende Rikke Hjortebjerg (privatfoto).

Ph.d.-studerende Rikke Hjortebjerg (privatfoto).

Rikke Hjortebjerg får prisen som ”Årets unge bedste forsker” af Det Danske Diabetesakademi. Rikke Hjortebjerg er 29 år og ph.d.-studerende på Institut for Klinisk Medicin – Medicinsk Forskningslaboratorium.

Rikke Hjortebjergs vejleder, professor Jan Frystyk, kalder hende ’en stjerne’ og fremhæver ikke blot hendes forskning i væksthormoner og diabetes, men også hendes evner til at dele sin viden. Fx. skal hun i november tale om sin forskning i væksthormon ved konferencer i både Brasilien og Israel.

Det Danske Diabetesakademi er stiftet af Novo Nordisk Fonden i samarbejde med de danske universiteter og universitetshospitaler. Målet er at højne kvaliteten af dansk diabetesforskning ved bl.a. at støtte og inspirere de mest talentfulde unge forskere.

Prisen er på 25.000 kr.

Yderligere oplysninger

Ph.d.-studerende Rikke Hjortebjerg
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin - Medicinsk Forskningslaboratorium
Mobil: 61 66 80 45 
Mail: rikke.hjortebjerg@clin.au.dk

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende