Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus får ny professor i fosterdiagnostik

Læge og dr.med. Ida Vogel er ny klinisk professor i fosterdiagnostik på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her udvikler og validerer hun nye genetiske metoder, så gravide kan tilbydes tidlig diagnostik og kompetent rådgivning i tilfælde af komplikationer.

30.09.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Ida Vogel har dedikeret sin forskning til at sikre gravide og senere deres nyfødte børn den bedst mulige screening og behandling vha. fosterdiagnostik. Foto: Jesper Ludvigsen.

Ida Vogel har dedikeret sin forskning til at sikre gravide og senere deres nyfødte børn den bedst mulige screening og behandling vha. fosterdiagnostik. Foto: Jesper Ludvigsen.

Ida Vogel og hendes kolleger sikrer, at gravide bliver undersøgt med og behandlet på baggrund af de nyeste diagnostiske metoder. Det gælder både ift. screening af alle gravide og ift. diagnostik i de tilfælde, hvor fostret viser tegn på fx misdannelser.

Den tidlige diagnostik hjælper også lægerne til at give den bedst mulige behandling i forbindelse med fødslen og spædbarns-perioden, ligesom den giver gravide mulighed for at tage eventuelle forholdsregler tidligt i forløbet, hvis fostret fx har en genfejl.

Som ny professor ønsker Ida Vogel at arbejde videre for, at dansk fosterdiagnostik kan bevare sin førende position internationalt. Danmarks unikke registre og data gør, at hun og kollegerne kan lave forskning, som er umulig – eller i bedste fald besværlig – i de fleste andre lande. Og udviklingen i fosterdiagnostikken følges med betydelig interesse af både samfund og sundhedsvæsen.

Ida Vogel tiltræder professoratet, som er delvist finansieret af Novo Nordisk Fonden, den 1. oktober 2019. Hun fortsætter sideløbende som forskningsleder på Center for Fosterdiagnostik.

Kontakt

Professor, dr.med. og ph.d. Ida Vogel
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Institut for Biomedicin og
Aarhus Universitetshospital, Klinisk Genetisk Afdeling
Mobil: 31 52 31 56
Mail: iv@clin.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Ekstern målgruppe