Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet bidrager til internationalt vaske-hænder-hit

En ny vaske-hænder-sang skal sikre rene hænder på den korrekte måde. Professor og centerleder Peter Vuust og lektor Bjørn Petersen fra Center for Music in the Brain ved Aarhus Universitet har skrevet den danske version til WHO’s fællessang for at forhindre coronavirus i at sprede sig

11.05.2020 | Hella Kastbjerg

Vaske-hænder-sangen hjælper til med at huske at vaske hænderne korrekt.

Vaske hænder, mellem fingre. For og bag, gnub og skrub.

Sådan lyder de indledende verslinjer i en ny vaske-hænder-sang, der skal sikre, at vi fortsat vasker vores hænder på den rette måde.

Sangen er skrevet på melodien ”Mester Jakob” og følger Verdenssundhedsorganisationen, WHO’s, retningslinjer for håndvask.

Rimsmedene er professor og centerleder Peter Vuust og lektor Bjørn Petersen fra Center for Music in the Brain og Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.

En god håndhygiejne er fortsat det mest effektive våben mod spredning af virus og bakterier og for at sikre, at vi fortsat vasker hænder på den korrekte måde, også når samfundet gradvist genåbnes, opfordrer WHO til, at forældre og børn synger “Vaske hænder-sangen”, mens de vasker hænder.

Sangen er led i et internationalt initiativ, der omfatter versioner på 28 forskellige sprog. Den danske tekst er valideret af klinisk professor Leif Østergaard ved Aarhus Universitet.

Den internationale vaske-hænder-sang blev præsenteret på WHO’s håndhygiejnedag d. 5. maj.

Se ”Vaske hænder-sangen”, som er spillet og sunget af Thor Møller Christensen og Cecilie Møller.

 

VASKE HÆNDER - SANGEN

Vaske hænder, mellem fingre

For og bag, gnub og skrub 

Fingrene roteres, hænderne masseres

Tommeltot, gnides godt

Kontakt:

Professor Peter Vuust
Center for Music in the Brain, Aarhus Universitet
petervuust@gmail.com
27119471

Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Institut for Folkesundhed, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Offentligheden/Pressen, Health