Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet er aktiv partner i Aarhus 2017

Aarhus Universitet har aktier i flere projekter, der peger frem mod Aarhus som europæisk kulturhovedstad i 2017.

04.07.2014 | Lonni Klitgaard

Som partner er Aarhus Universitet involveret i adskillige af de 43 projekter, der nu har modtaget deres bevillinger for 2014 fra bestyrelsen for Aarhus 2017.

Pengene er uddelt til såkaldt strategiske projekter, der skal udvikles frem til 2017.

”Den første programrunde viser, at universitetet er en partner, der i høj grad er med til at skabe de projekter, som aarhusianerne og byens gæster kommer til at opleve frem til og i løbet af 2017,” siger adjunkt og projektleder Louise Ejgod Hansen. Hun står i spidsen for rethinkIMPACT 2017, der er et samarbejde mellem Aarhus 2017 og universitetet om en forskningsbaseret evaluering af Aarhus som europæisk kulturhovedstad.

Aarhus Universitet er med i 10 projekter
Pengene til de 43 projekter er første del af bevillingen til de strategiske projekter, der skal fortsætte frem til 2017. I samarbejde med projekterne vil Aarhus 2017 sikre, at de udvikler sig og bidrager til de strategiske mål for Aarhus som kulturhovedstad. På baggrund af samarbejdet vil projekter få flere penge i de kommende år.

Institutioner ved eller med tilknytning til Aarhus Universitet deltager i 10 af de projekter, der har fået penge. Og ifølge Louise Ejgod Hansen vil der komme flere projekter fra universitetet inden vi når 2017.

Projekter med deltagelse af Aarhus Universitet rækker fra opbygningen af et Aarhus 2017 Academy, som skal løfte den kreative og kulturelle sektor og sikre en varig effekt af Aarhus 2017, over udvikling af en digital strategi for kulturformidling til gentænkning af byen som levested for truede planter og dyr og dermed bremse tilbagegangen i biodiversitet inden 2020.

Læs mere om rethinkIMPACT 2017 på www.projects.au.dk/2017

Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Administration (Faglighed), Forskning, Videnskabelig medarbejder