Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet får ny professor i biostatistik

Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet har netop ansat Erik Parner som professor. Han forsker i at udvikle og anvende statistiske metoder til at analysere sundhedsdata.

14.06.2016 | Helle Horskjær Hansen

Erik Parner er blevet ansat som professor på Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed.

Erik Parner er blevet ansat som professor på Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed.

Erik Parner er blevet ansat som professor på Aarhus Universitet. I professoratet vil han arbejde med at udvikle statistiske og epidemiologiske metoder. Metoder som især vil blive brugt til at kigge nærmere på årsagerne til autisme, årsager til løbeskader og viden om den bedste behandling i almen praksis. I de senere år har Erik Parner blandt andet forsket i nye statistiske modeller til analyse af ventetidsdata, som for eksempel tid til død eller tid til tilbagefald af sygdom.

Han har desuden deltaget i en række forskellige sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter og har bred international forsknings­erfaring.

Siden 2009 har han været forskningsleder på den danske del af et stort internationalt forskningsprojekt om autisme. I dette forskningsprojekt har Erik Parner arbejdet med it-systemer og analysestrategier, der kan bruges på tværs af de enkelte landes sundhedsregistre for at opnå større datamængde og dermed større viden om risikofaktorer til autisme.

Professoratet er udløberen af en længere akademisk karriere ved Aarhus Universitet. Den startede i 1995, hvor Erik Parner blevet uddannet cand.scient., to år senere blev han ph.d., og siden adjunkt og lektor ved universitetets daværende Institut for Biostatistik. Erik Parner underviser i dag primært kommende forskere på området, men har tidligere undervist på forskellige sundhedsvidenskabelige uddannelser på Aarhus Universitet.

Yderligere oplysninger

Professor Erik Parner
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Direkte telefon: 8716 7995
parner@biostat.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder