Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet får ny professor i molekylær cellebiologi

39-årige Robert Fenton er ny professor ved Aarhus Universitet. Hans forskning fokuserer på, hvorfor molekylære ændringer i bestemte membranproteiner fører til sygdomme.

25.03.2015 | Malene Løvig Nielsen

Robert Fenton forsker i epitelceller, som er de celler, der dækker alle kroppens udvendige og indvendig overflader. Foto: Lars kruse, Aarhus Universitet.

Robert Fenton forsker i epitelceller, som er de celler, der dækker alle kroppens udvendige og indvendig overflader. Foto: Lars kruse, Aarhus Universitet.

Robert Fenton er ny professor i molekylær cellebiologi ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

Han forsker i epitelceller, som er de celler, der dækker alle kroppens udvendige og indvendig overflader. Epitelceller danner også flere af kroppens kirtler.

Robert Fenton undersøger bestemte membranproteiner i epitelceller. Når proteinerne ændres og ikke fungerer, som de plejer, kan det resultere i en række sygdomme som eksempelvis forhøjet blodtryk, diabetes, epilepsi og knogleskørhed.

”Professoratet gør, at jeg fortsat er med til at opbygge et unikt forskningsområde på Aarhus Universitet. Da mange sygdomme involverer membranproteiner i en eller anden form, er der mange ting, som vi er nødt til at forstå for at kunne behandle sygdommene bedre. Professoratet skaber de bedste forudsætninger, og forhåbentlig kan forskningen være med til at udvikle nye behandlinger for sygdomme, der skyldes forstyrrelser i membranproteinernes funktion,” siger Robert Fenton.

Robert Fenton har en ph.d.-grad i fysiologi fra University of Manchester, England, og har været professor MSO på Aarhus Universitet siden 2010.

Yderligere oplysninger

Professor Robert Fenton
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Direkte telefon: 8716 7671
Mobil: 2899 2149
robert.a.fenton@biomed.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen