Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet får ny doktor i odontologi

Lene Baad-Hansen skal forsvare sin doktorafhandling i odontologi på Aarhus Universitet. Hun forsker i, hvorvidt viden om nervefunktionen i ansigtet kan give svar på årsager til kroniske smerter i tænder og mund.

30.08.2016 | Thomas Kjærgård Lauridsen

Cand.odont., ph.d, Lektor Lene Baad-Hansen. Foto: Privat

Cand.odont., ph.d, Lektor Lene Baad-Hansen. Foto: Privat

Lene Baad-Hansen skal fredag d. 2. september 2016 forsvare sin doktorafhandling i odontologi. Hendes forskning viser, at størstedelen af patienter med smerter i tænder og mund har tegn på mindre nerveskader, og derfor kan smerterne i mange tilfælde betegnes som nervesmerter.

Lene Baad-Hansens forskning skal gøre det lettere at give patienter med kroniske smerter i tænder og mund den rigtige diagnose, og dermed hjælpe til, at patienterne får den rigtige behandling.

”Udredning af årsager til kroniske smerter i munden er afgørende for, at patienterne får den rigtige diagnose og behandling. Der er stor risiko for at få udført talrige unødvendige og potentielt skadende tandbehandlinger på grund af mistanke om et tandproblem. Smerterne kan dog i stedet være forårsaget af en mindre nerveskade”, siger hun, og understreger, at det tidligere ofte blev antaget, at smerterne var psykiske, da der ikke var nogle tegn på tandsygdomme.

Lene Baad-Hansen er uddannet cand.odont. i 1996 og ph.d. i odontologi i 2006 fra Aarhus Universitet, hvor hun nu er ansat som lektor. Endvidere er hun tilknyttet Scandinavian Center for Orofacial Neurosciences (SCON).

Forsvaret finder sted den 2. september 2016, kl. 14.00 i Auditorium 424, Institut for Biomedicin, bygning 1231, Wilh. Meyers Allé, Universitetsparken.


Yderligere oplysninger

Cand.odont., ph.d, Lektor Lene Baad-Hansen
Institut for Odontologi og Oral Sundhed – Orofacial Smerte og Kæbefunktion
Direkte telefon: +4587168123                                                        
Mobil: 51401984                        
Mail: lene.hansen@dent.au.dk

 

 

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Odontologi, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder