Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet fejrer 65-året for diplomatiske relationer mellem Danmark og Kina

I år er det 65 år siden, at Danmark officielt anerkendte Folkerepublikken Kina. Det fejrer Aarhus Universitet med et stort arrangement på Moesgaard Museum i samarbejde med bl.a. Region Midt, Aarhus Kommune og Uddannelsesministeriet.

21.05.2015 | Mette Helm

Dato man 08 jun
Tid 10:30 16:00
Sted Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg

Efter proklamationen af Folkerepublikken Kina i 1949 var Danmark blandt de første lande i verden til at anerkende den nye kinesiske regering, og de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Kina blev etableret den 11. maj 1950. Siden da er forholdet mellem Danmark og Kina kun blevet stærkere og dybere.

For yderligere at styrke forbindelserne mellem de to lande vil Aarhus Universitet i samarbejde med bl.a. de øvrige videregående uddannelsesinstitutioner i regionen, Uddannelsesministeriet, Region Midtjylland og Aarhus Kommune invitere dig til fejring af 65 års succesrige dansk-kinesiske diplomatiske forbindelser.

Arrangementet giver mulighed for at diskutere, hvordan dansk og kinesisk uddannelse, forskning og erhvervsliv med støtte fra nationale og lokale myndigheder kan udvikle endnu et tættere samarbejde i fremtiden til gavn for begge nationer.

Dagen igennem vil hovedtalere og paneldiskussioner i nøje udvalgte workshops præsentere nuværende dansk-kinesisk samarbejder om uddannelse og banebrydende forskning af relevans for den fremtidige udvikling af både Danmark og Kina. Før og efter de mange workshops vil der være rig mulighed for at netværke med deltagere fra Danmark og Kina.

Yderligere oplysninger: Lektor Mette Thunø, Institut for Kultur og Samfund mettethunoe@au.dk

Læs mere om fejringen af 65-året for dansk-kinesiske diplomatiske relationer. Se også denmark-china65years.dk for yderligere information

Konference, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Institut for Kultur og Samfund