Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet går frem på international rangliste

Flere videnskabelige publikationer og flere forskere blandt verdens mest citerede er hovedårsagerne til, at Aarhus Universitet går otte pladser frem på den netop offentliggjorte Shanghai-rangliste over de bedste universiteter i verden.

15.08.2016 | Mette Helm

Aarhus Universitet rykker otte trin op på den internationale Shanghai-ranking. Foto: Jesper Rais, Aarhus Universitet.

Aarhus Universitet indtager en plads som nummer 65 på den såkaldte Shanghai-liste over de bedste universiteter i verden. Dermed kan universitetet notere sig en fremgang på otte pladser i forhold til sidste års liste.

Fremgangen skyldes især, at universitetets forskere har publiceret flere videnskabelige artikler, og at universitetet nu har flere forskere blandt de allermest citerede i verden. Aarhus Universitet har de seneste 10 år oplevet stabil fremgang og har siden 2008 ligget i top 100.  

Listen, der formelt hedder "Academic Ranking of World Universities", oplister verdens 500 bedste universiteter på baggrund af bl.a. antallet af Nobel-priser, Fields-medaljer og publicerede studier i anerkendte videnskabelige tidsskrifter som Nature og Science. Det er de store amerikanske og britiske universiteter, der dominerer på listen – fx Harvard, Stanford, Cambridge og Oxford.

Se Aarhus Universitets rankings

Kontakt:

  • AU's Kommunikations- og pressechef Anders Correll, tlf. 2899 2235.
Politik og strategi, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet