Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet har ansat ny databeskyttelsesrådgiver

Søren Broberg Nielsen skal være ny DPO (databeskyttelsesrådgiver) på Aarhus Universitet. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Civilstyrelsen i Viborg med ansvar for databeskyttelse og informationssikkerhed.

12.11.2019 | Kristoffer Jakobsen

Foto: Anders Trærup, AU

Det bliver cand.jur. Søren Broberg Nielsen, der som Aarhus Universitets nye databeskyttelsesrådgiver (DPO) får ansvaret for at rådgive og hjælpe universitetet med at efterleve de databeskyttelsesretlige regler. Han skal først og fremmest være med til at sikre, at hele organisationen fortsat er opmærksom på korrekt håndtering af personoplysninger. En anden kerneopgave bliver at følge op på de databehandleraftaler, som Aarhus Universitet indgår med eksterne parter. Flere af disse opgaver løses i et tæt samarbejde med informationssikkerhedsenheden, Technology Transfer Office (TTO) og fakulteternes databeskyttelsesrådgivere.

Det er med stor erfaring i bagagen, at Søren Broberg Nielsen tiltræder stillingen som DPO. Foruden sin nuværende stilling som vicedirektør i Civilstyrelsen i Viborg har han haft ansvar for en række digitaliseringsprojekter i Justitsministeriet. Han har dermed en god forståelse for, hvordan jura og IT kan bidrage til gode løsninger i organisationen. Søren Broberg Nielsen kommer desuden med en stor viden om forvaltnings- og offentlighedsloven. Han er uddannet fra Aarhus Universitet og har i løbet af sin karriere været ansat forskellige steder i Justitsministeriet.

Søren Broberg Nielsen lægger selv vægt på, at overholdelsen af databeskyttelsesregler skal være naturlig og intuitiv for både medarbejdere og eksterne interessenter, så universitetet opleves som en ambitiøs, troværdig og tidssvarende institution.

Søren Broberg Nielsen starter 1. januar 2020 med kontor i AU Forskning og Eksterne Relationer på Katrinebjergvej.

Læs mere om databeskyttelse på Aarhus Universitet

Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Navnenyt, Politik og strategi