Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet hitter blandt Erasmus-studerende

AU er det sjette mest søgte universitet blandt Erasmus Mundus-studerende i Europa. Nu har en aarhusiansk tidligere udvekslingsstuderende skabt festen ” Erasmus Life Aarhus” for at hjælpe de mange tilrejsende med at få et bedre netværk.

19.09.2013 | Sys Christina Vestergaard

Aarhus Universitet er på en flot sjetteplads i forhold til at tiltrække Erasmus-studerende. Nu skal en ny fest hjælpe dem med at danne netværk.

Aarhus Universitet er det mest søgte danske universitet blandt de mange tusinde Erasmus-studerende, der hvert år tager på studieophold i Europa. Faktisk har AU en flot 6. plads på EU-Kommissionens liste over de mest søgte universiteter for Erasmus-studerende i studieåret 2011-2012.

Fest skal skabe netværk

For at skabe en event, der kan samle byens mange udvekslingsstuderende og skabe lokalt internationalt orienteret netværk, har AU-studerende Erik B. Jacobsen taget initiativ til en fest, han kalder Erasmus Life Aarhus:

-  Jeg har selv været Erasmus-studerende og ved, hvor vigtigt det er at få et netværk, når man er i udlandet. Men jeg tænker ikke, at det kun skal være et arrangement for Erasmus-studerende. Jeg har taget initiativ til en international fest – som er for alle, der søger et internationalt miljø, forklarer Erik B. Jacobsen, som netop er vendt hjem fra et studieophold i Barcelona.

Udenlandske studerende skal også hjælpe med

Han ser gerne, at de udenlandske studerende bliver en del af selve arrangementet, som gerne må blive en tradition og et aktiv for byen.

- Min ide er, at det skal være en begivenhed, som afholdes med jævne mellemrum. Det skal være med live-musik, hvor mit ønske er, at de udenlandske studerende selv byder ind også, fortæller Erik B. Jacobsen, som står for arrangementet i samarbejde med Studenterhus Aarhus og ESN Aarhus.

Den første ”Erasmus Life Aarhus”-fest afholdes lørdag den 21. september.
Læs mere på begivenhedens Facebook-event

 


Fakta:

1.532 europæiske studerende valgte et studieophold på Aarhus Universitet. Nr. 1 på listen er Universidad de Granada, som tiltrak 2.052 studerende. På pladserne derefter kommer tre andre spanske universiteter og et italiensk: Universidad de Sevilla, Universidad Complutense da Madrid, Universitat de Valencia og Universita di Bologna. Og herefter er det så Aarhus Universitet.

Der er seks danske uddannelsesinstitutioner i top 100:

  • Nr. 6: Aarhus Universitet
  • Nr. 18: Københavns Universitet           
  • Nr. 27: Via University College
  • Nr. 55: Syddansk Universitet
  • Nr. 65: Copenhagen Business School
  • Nr. 78: Danmarks Tekniske Universitet

 

Kilde: ec.europa.eu/education/erasmus/doc/stat/1112/receiving_en.pdf

Mere end 250.000 studerende rejste ud sidste år. Erasmus-programmet har i år fået et nyt og større budget, og EU-kommissær for uddannelse Androulla Vassiliou forventer, at programmet giver fire millioner unge europæere mulighed for at komme på udveksling frem mod 2020.

Blandt danske studerende er det mest populært at rejse til Storbritannien efterfulgt af Tyskland, Spanien og Frankrig.

Arrangement, Kommende studerende, Alle AU-enheder, Uddannelse, Studerende