Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet sætter rekord i 1. prioritetsansøgninger

Mere end 10.000 ansøgere havde Aarhus Universitet øverst på ønskelisten, da de i år skulle vælge uddannelse. Det er en fremgang på ca. 5 pct. i forhold til 2015 og dermed det største antal 1. prioritetsansøgere i universitetets historie. I alt har Aarhus Universitet modtaget over 27.000 ansøgninger, hvilket er ca. 9 pct. flere end sidste år.

05.07.2016 | Anders Correll

Det viser de foreløbige ansøgertal, som universitetet netop har modtaget.

”Det glæder mig, at så mange unge er tiltrukket af Aarhus Universitets uddannelser. Jeg er især meget tilfreds med, at vi igen i år kan se en stigning i antal 1. prioritetsansøgere, og at der er fremgang på alle fakulteter. Det viser, at vores arbejde med at udvikle kvalitetsuddannelser har båret frugt,” siger prorektor for uddannelse Berit Eika.  

De foreløbige opgørelser over ansøgninger fordelt på optagelsesområder viser:

Health

På Health har der været en stigning i ansøgerantallet på ca. 8 pct. og en stigning i antallet af 1. prioritetsansøgninger på ca. 11 pct. i forhold til 2015. Særligt uddannelserne Medicin og Idræt trækker mange førsteprioriteter.

Aarhus BSS

Aarhus BSS har den største procentuelle fremgang i det samlede antal ansøgninger på knap ca. 13 pct. i forhold til 2015. Stigningen i antal 1. prioriteter er i samme periode på ca. 9 pct. Især uddannelserne Psykologi, Statskundskab og Economics and Business Administration har fremgang på 1. prioritetsansøgninger.

Science and Technology (ST)

ST har en fremgang i det samlede antal ansøgninger på ca. 9 pct. Alene på ingeniørområdet er der en fremgang på ca. 14 pct. ansøgere og ca. 7 pct. 1. prioritetsansøgere i forhold til 2015. Det er især uddannelserne Bygningsingeniør, Informations- og kommunikationsteknologiingeniør og Maskinteknik, der har flere 1. prioritetsansøgninger sammenlignet med 2015.

Arts

På Arts ses en stigning i det samlede ansøgertal og en mindre stigning i antal 1. prioritetsansøgninger. Specielt uddannelser som Uddannelsesvidenskab - Aarhus, Antropologi og Æstetik og kultur går frem i antallet af 1. prioritetsansøgninger. Den nye uddannelse Arkæologi er også blevet godt modtaget af ansøgerne. Endelig viser opgørelsen, at selvom en række uddannelser på Arts er dimensionerede, er de fortsat populære blandt ansøgerne.

Aarhus Universitet forventer at have de endelige tal klar senere på ugen.

Ansøgerne får den 30. juli besked om, hvorvidt de er optaget.

 

Yderligere oplysninger. Prorektor Berit Eika, 28 99 24 63

Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet, Alle AU-enheder