Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhusiansk forskerspire er udvalgt til forskningsophold i USA

Medicinstuderende Ingeborg Torp Hoffmann-Petersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er taget på forskningsophold på et af verdens førende forskningshospitaler i San Francisco. Det er et samarbejde mellem Lundbeckfonden og Innovation Centre Denmark, Silicon Valley, der gør det muligt.

29.09.2015 | Helle Horskjær Hansen

De næste ti måneder skal Ingeborg Torp Hoffmann-Petersen fra AU og AUH suge til sig af ny viden på University of California, San Francisco. Sammen med fire andre medicinstuderende fra Københavns Universitet og Aalborg Universitet er hun nemlig blevet udvalgt til et forskningsophold i USA.

Initiativet, der går under navnet Lundbeck Foundation Clinical Research Fellowship Program, skal give de dygtigste danske medicinstuderende mod på at forfølge en karriere inden for klinisk forskning.

"Programmet giver yngre forskere fra blandt andet Aarhus Universitet en unik mulighed for at forske ved og etablere netværk på et af verdens førende universiteter. Samarbejdet vil klart styrke Aarhus Universitets internationale profil," siger klinisk professor på Institut for Klinisk Medicin og Klinisk Epidemiologisk Afdeling, Henrik Toft Sørensen, som også er medlem af programmets Advisory Board.

Ophold med skræddersyet undervisning

Samarbejdet mellem Lundbeckfonden og Innovation Centre Denmark er kommet i stand på baggrund af en bevilling fra Lundbeckfonden.

"Det er et stort privilegium at være med i Lundbeck Foundation Clinical Research Fellowship Program. Det er en helt fantastisk mulighed for at prøve kræfter med det internationale forskningsmiljø og etablere spændende samarbejdsrelationer allerede under medicinstudiet,” fortæller Ingeborg Torp Hoffmann-Petersen.

Samtidig giver opholdet hende praktisk forskningserfaring og indsigt i et nyt felt inden for diabetesrelateret forskning.

”Det er utroligt inspirerende at opleve miljøet på en af verdens førende forskningsinstitutioner, og ved at være indlogeret sammen med mine medstuderende er jeg sikret faglig sparring og personlig støtte,"siger forskeren.

Ingeborg Torp Hoffmann-Petersen får skræddersyet undervisning og individuel vejledning gennem alle faser af forskningsprocessen.

"Alt i alt er programmet en spændende faglig udfordring, en stor kulturel oplevelse og et stærkt fundament for en karriere inden for klinisk forskning," siger hun. 


Om programmet

Programmet bag stipendiet er udviklet, administreret og ledet af læge Karin Petersen fra Innovation Centre Denmark i Silicon Valley. Find mere information om programmet på www.lfcrf.org.


Om Innovation Centre Denmark

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i samarbejde med Udenrigsministeriet etableret Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, Shanghai, München, São Paulo, Seoul og Delhi/Bangalore. Det overordnede formål med innovationscentrene er at hjælpe danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og virksomheder med at tiltrække ny viden, talent og investeringer samt omsætte viden til vækst.

Læs mere om Innovation Centre Denmark på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.icdk.um.dk.


Yderligere oplysninger

Ingeborg Torp Hoffmann-Petersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Medicinsk Endokrinologisk Afdeling
ingeborg.hoffmann.petersen@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Studerende, Teknisk/administrativ medarbejder, Udvekslingsstuderende, Videnskabelig medarbejder