Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhusiansk forskningsmiljø henter international profil

Den franske ekspert i kvindesygdommen endometriose professor Horace Roman skal som adjungeret professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital hjælpe sine aarhusianske kolleger med at udvikle og skræddersy behandling til kvinder med svær endometriose.

12.07.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Horace Roman er ny adjungeret professor på AU og AUH. Han skal bidrage til at styrke indsatsen for kvinder med endometriose både ift. forskning og behandling i sygdommen. Foto: privat.

Horace Roman er ny adjungeret professor på AU og AUH. Han skal bidrage til at styrke indsatsen for kvinder med endometriose både ift. forskning og behandling i sygdommen. Foto: privat.

Ti procent af alle fertile kvinder er ramt af den smertefulde sygdom endometriose, som er en form for kronisk underlivsbetændelse. Med tilknytning af professor Horace Roman styrker Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital både forskning i og behandling af endometriose. Målet er at udvikle skræddersyet behandling, der tager hensyn til individuelle symptomer, sygdommens udbredelse og kvindens evt. graviditetsønske.

Horace Roman er professor i obstetrik og gynækologi og en af de førende eksperter i operation af endometriose på tarm og æggestokke. Han arbejder til daglig som kirurg på Clinique Tivoli-Ducos i Bordeaux i Frankrig, hvor han også bedriver epidemiologisk forskning. I Aarhus skal han sammen med kollegerne på Institut for Klinisk Medicin og Afdeling for Kvindesygdomme og Fødsler omsætte sin seneste forskning til praksis i form af nye, skræddersyede behandlingstilbud.

Færre smerter og øget chance for naturlig graviditet

Den nyudnævnte adjungerede professors seneste forskningsresultater peger på, at man med fordel kan anlægge en mere konservativ tilgang til operation af tarm-endometriose. Og at det kan være hensigtsmæssigt at behandle endometriose-cyster på æggestokkene med plasma-energi i stedet for at bortoperere cysterne. Forskningen viser bl.a., at man med disse tiltag kan reducere kvindernes smerter og give dem bedre chance for at blive gravide på naturlig vis.

Kontakt

Adjungeret professor, speciallæge og ph.d. Horace Roman
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Kvindesygdomme og Fødsler
Mobil: +33 55 61 16 00 0
Mail: horace.roman@gmail.com

Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder