Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Årsfest og Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag er aflyst

Universitetets traditionsrige årsfest og Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag må aflyses. En ærgerlig, men nødvendig konsekvens af situationen, siger rektor Brian Bech Nielsen.

14.08.2020 | Ida Hammerich Nielson

Som følge af udviklingen i smittetrykket i Aarhus og Danmark har myndighederne strammet op på anbefalinger om afvikling af arrangementer – særligt i Aarhus. Det betyder, at årsfesten og Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag er aflyst. Foto fra årsfesten 2019: Ida Jensen

Fredag den 11. september skulle Aarhus Universitet have fejret sin fødselsdag i Aulaen, i Universitetsparken og i Musikhuset.

Ingen af delene kan desværre blive til noget i 2020. Som følge af udviklingen i smittetrykket i Aarhus og Danmark har myndighederne strammet op på anbefalinger om afvikling af arrangementer – særligt i Aarhus. Det betyder, at årsfesten og Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag er aflyst.

”Det er en utrolig ærgerlig konsekvens af den aktuelle situation. Det er altid en fantastisk sjov og festlig dag for de studerende i Universitetsparken, ligesom det er en særlig dag for os som universitetet. Der var også allerede hos mange studerende og medarbejdere lagt blod, sved og tårer i planlægningen, men vi kunne ikke gøre andet end at aflyse. Med det gældende forsamlingsforbud og myndighedernes retningslinjer kan vi ikke samle så mange mennesker – hverken til årsfest eller til fest i Universitetsparken,” siger rektor Brian Bech Nielsen og understreger, at universitetet tager situationen alvorligt:

”Vi skal naturligvis gøre, hvad vi kan for at bidrage til at bremse smittetrykket. Det er vores ansvar over for samfundet”.

Priser udskydes til årsfesten 2021 – med én undtagelse

Årets priser og udnævnelser bliver i stedet overrakt og markeret ved årsfesten i 2021. Det drejer sig om æresalumnen, Jubilæumsfondens hæderspriser og udnævnelse af æresdoktorer. Det gælder også årets Holst-Knudsen-pris, som på grund af nedlukningen i foråret var blevet flyttet til årsfesten.

Som de eneste i år bliver H.K.H. Dronning Margrethe II’s rejselegater til studerende uddelt, dog altså uden ceremoni. Rejselegaterne skal bruges til et studieophold i udlandet, som skal afvikles, før de studerende dimitterer. Prorektor Berit Eika glæder sig derfor over, at årets fire legatmodtagere kan få støtte til at rejse ud trods årsfestens aflysning.

”De studerende, der modtager rejselegatet, er ud over at være særdeles fagligt dygtige også hårdtarbejdende, engagerede og har gjort noget ekstra i form af for eksempel frivilligt arbejde. De er rollemodeller for alle studerende, og legatet giver dem mulighed for via et studieophold i udlandet at få skabt internationale relationer og nye perspektiver på deres fag, inden de afslutter deres studie,” siger Berit Eika.

Læs mere om årsfesten

Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Arrangement, Forskning