Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Adjungeret professor forsker i graviditet

Niels Jørgen Secher er nyudnævnt adjungeret professor ved Aarhus Universitet. Hans forskning beskæftiger sig med den gravide kvinde og de konsekvenser, valget af livsstil har for graviditeten.

16.04.2013 | Anders Frederiksen

Niels Jørgen Secher bor på Østerbro i København, hvor han bruger sin fritid på litteratur og tennis.

Niels Jørgen Secher bor på Østerbro i København, hvor han bruger sin fritid på litteratur og tennis.

Sammenhængen mellem livsstil og graviditet er i fokus for den nyudnævnte adjungerede professor i gynækologi og obstetrik ved Aarhus Universitet, Niels Jørgen Secher. Hans forskning kredser om effekterne af den gravide kvindes valg af livsstil.

”Vi ser på, hvilken effekt fiskeolie, alkohol og rygning har på graviditetens udfald. For eksempel, om barnet bliver født for tidligt, om der sker en væksthæmning i livmoderen, så barnet kommer bagud i vækst og størrelse, eller om barnet på et senere tidspunkt i livet risikerer at udvikle ADHD,” forklarer graviditetsforskeren.

Stor faglig baggrund

Ud over at fokusere på bivirkninger, som den gravide kvindes livsstil kan have på barnet, forsker den nyudnævnte adjungerede professor i forskellige operationsteknikker ved kejsersnit. Det foregår ved, at han sammenligner metoder til at udføre kejsersnit på. Og her tæller Niels Jørgen Sechers vidtfavnende faglige baggrund, som blandt andet omfatter erfaring fra Skejby Sygehus, Rigshospitalet i København, Hvidovre Hospital, Odense Sygehus, hospitaler i Saudi Arabien, Grønland og Sverige.

Niels Jørgen Secher har tidligere været professor i både Aarhus og København og er til daglig tilknyttet Juliane Marie Centeret på Rigshospitalet i København. Han har stået forfatter til over 175 videnskabelige artikler, primært på engelsk.

Niels Jørgen Secher er født den 20. januar 1941 i København.

Yderligere oplysninger

Professor, overlæge Niels Jørgen Secher
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Mobil: 2622 8019
njsecher@dadlnet.dk

Health, Lande og områder, Navnenyt, Health, Alle grupper, Erhverv og økonomi, Ekstern målgruppe