Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Advisory Board anbefaler: Prioritér og differentiér

Etablér et internt kvalitetssystem for fondsansøgninger. Fejr fakultetets successer, og investér jeres kræfter der, hvor potentialet er. Sådan lyder nogle af de anbefalinger, som Advisory Board gav Health for nylig.

03.10.2016 | Sabina Bjerre Hansen

Healths internationale panel af rådgivere havde udover anbefalinger til institutterne også gode bud på, hvordan fakultetets strategiske udfordringer kan løses.

Da Healths Advisory Board var på besøg i begyndelsen af september, var det institutternes individuelle, strategiske udfordringer, der var øverst på dagsordenen. Men også fakultetet som helhed fik gode råd med på vejen.

Kvaliteten af fondsansøgninger skal højnes

Et af de råd, der går igen, handler om fondsansøgninger. Det er nødvendigt at tilpasse sig et ændret finansieringslandskab, mener medlemmerne af Advisory Board. Kvaliteten af ansøgningerne skal højnes, og der skal arbejdes mere strategisk.

Fakultetsledelsen har længe haft fokus på de eksterne forskningsbevillinger, og ambitionen er stadig at forbedre arbejdet med ansøgningerne.

”Vi skal lykkes med det her. Vi har sat gang i flere initiativer, som skal føre til flere og også gerne større forskningsbevillinger til Health. Det gælder for eksempel indførelsen af ReAp på hele fakultetet. Derudover skal vi overveje, om et internt kvalitetssystem også kunne være en mulighed, sådan som det blev foreslået på mødet,” siger prodekan for forskning og konstitueret dekan Ole Steen Nielsen.

Prioritering af indsatser og ressourcer er nødvendigt

Flere af medlemmerne af Healths Advisory Board anbefaler fakultetsledelsen at prioritere og differentiere. Anbefalingen går især på en bevidst og tydelig prioritering af opgaver og ressourcer, men ledelsen kan også med fordel differentiere sin indsats og støtte til forskere og forskergrupper.

”Investér jeres kræfter der, hvor potentialet er, og vis også, hvor underperformance ligger,” siger dekan og professor Mike Curtis fra Barts and The London School of Medicine and Dentistry.

”Prioritér og differientér. Åbn op – ikke kun over for omverdenen eller studerende, men også for jer selv. Hvad ønsker I for fakultetet, hvad er unikt for netop dette fakultet, og hvem vil I gerne være? Kend fakultetets aktiver, og beslut jer for, hvilke I ønsker at beholde,” lyder budskabet fra professor Jaap Verveij fra Erasmus Medical Center i Holland.

”Vær bevidste om, hvad I som ledelse gør synligt, og hvad I med jeres udtalelser, handlinger og prioriteringer kommunikerer til organisationen. Symboler er vigtige – hvem får access, power og ressourcer?” spørger Klara Bolander Laksov, lektor fra Stockholms Universitet.

Nu går det lokale arbejde i gang

Efter mødet med Advisory Board arbejder institutledelserne videre med de konkrete anbefalinger til institutterne lokalt.

Fakultetsledelsen vender senere på året tilbage til anbefalingerne, også til de to centrale temaer, der denne gang var strategisk netværksdannelse og åbning af uddannelserne mod omverdenen. 


Hvad er Advisory Board?

Advisory Board på Health blev etableret i 2012 og består af 14 eksterne medlemmer med forskellige fagområder og interesser inden for sundhedsvidenskabelig forskning, uddannelse, talentudvikling og videnudveksling.

Advisory Board rådgiver Health om blandt andet fakultetets strategi og udvikling og bidrager på den måde til den løbende kvalitetssikring af aktiviteterne på fakultetet.

Læs mere i artiklen ”Advisory Board skal sparre med institutterne”.

Læs hele sammendraget af mødet med Advisory Board. Her finder du også medlemmernes råd til institutterne.

Politik og strategi, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende