Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AFTERPARTY: Danmarks Største 90-års Fødselsdag

På fredag er der 90-års fest i Universitetsparken. Efter festen kan du besøge Studenternes Hus, hvor du blandt meget andet kan købe natmad, besøge Studiecafeens cocktailbar, få kaffe og cognac i Stakbogladen og smage munkeøl med studenterpræsterne.

18.09.2018 | Ida Hammerich Nielson

Historien om Aarhus Universitet er en historie om ansatte, studerende, forskere og frivillige, og den fortælling kan du opleve i Studenternes Hus, når Studenterrådet, Studenterhus Aarhus, Studenterhusfonden, Stakbogladen og Studenterpræsterne inviterer til Afterparty efter Danmarks Største 90-års Fødselsdag.

I anledning af Aarhus Universitets 90-års fødselsdag inviterer Studenternes Hus til kæmpe afterparty efter Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag på fredag d. 21. september. Dørene åbner, når festen i Universitetsparken lukker kl. 24.

Kom og oplev universitetets historie og fornem tidens gang i de gule bygninger. I Studenternes Hus vil du kunne varme dig med kaffe og cognac i Stakbogladen, drikke cocktails i Studiecaféen, komme til midnatsmesse og munkeøl med studenterpræsterne og få stillet sulten i Studenterhusfondens kantine og natmads-bod.

På gangene i de velkendte bygninger vil du kunne opleve den fantastiske historiske fotosamling, der fortæller historien om Aarhus Universitet.

Historien om Aarhus Universitet er en historie om ansatte, studerende, forskere og frivillige, og den fortælling kan du opleve i Studenternes Hus, når Studenterrådet, Studenterhus Aarhus, Studenterhusfonden, Stakbogladen og Studenterpræsterne inviterer til Danmarks Største 90-års Fødselsdag.

Dørene åbner når Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i Universitetsparken lukker, og der er naturligvis åbent for både ansatte, studerende og alle andre der vil være med til at fejre Aarhus Universitets fødselsdag.


Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, der vil være i løbet af aftenen og natten:


Midnatsmesse – ved midnatstide

Kom og oplev en anderledes musikfyldt midnatsmesse.
Find lidt plads til et lille pusterum, god musik, ord til eftertanke – og ikke mindst hjerterum og fællesskab. Midnatsmesse er et lille pusterum i alt det larmende festlige – lidt ord til eftertanke af studenterpræsterne, Jeanette Bonde på sang og piano, SMÅ-Koret, der giver pondus til fællessangen – og fællesskab , fællessang og hjerterum

_______

Munkeøl-smagning og munkestemning i Stillerummet.

Kom og oplev en Trappist-munkeøl-smagning i det fine Stillerum. Mærk stemningen, smag stemningen – og oplev et pusterum med en lille øl-smagning - serveret af ”nonner” og ”munk”. ”Munken” fortæller lidt om munkeordnerne, mens en af nonnerne kan fortælle om den øl I kan smage.

_______

Cocktailbar

Stil tørsten i Studiecaféens lækre cocktailbar! Skal du have røde, gule eller grønne cocktails? Studenterhus Aarhus disker op med cocktailbar i Studiecaféen og Mogens Ziegler-stuen, hvor glade, frivillige bartendere er klar til at tage imod jer.

_______

Studenterbaren

Aarhus-institutionen Studenterbaren er selvfølgelig åben som altid, og her kan du smage mere end 250 forskellige specialøl og hygge dig i den mørke kælder, hvor der igennem en stor del af universitets historie er blevet serveret lækre øl og kysset i hjørnerne.

_______

Preben Hornung-stuen

I den flot udsmykkede Preben Hornung-stue vil du kunne få stillet sulten, når Studenterhusfonden omdanner den ellers rolige stue til en fantastisk natmads-kantine, hvor der selvfølgelig også bliver serveret kolde fadøl.

_______

Stakladen

Stakladen er klar til fest og dans med DJ's og høj musik hele natten.

_______

Richard Mortensen-stuen

Richard Mortensen-stuen bliver i dagens anledning omdannet til et hyggeligt lærerværelse, hvor der vil være plads til afslapning og fordybelse, væk fra dansemusik og DJ’s.

_______

Stakbogladen

Hvis du skal have varmen, er det Stakbogladen du skal besøge. Her serverer personalet kaffe og cognac, og du kan få lov til at kigge dig om i boghandleren under alt andet end normale forhold.

Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet