Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AIAS byder nye fellows velkomne

Der er repræsentation fra alle verdenshjørner, når 14 nye fellows, som har modtaget de prestigefyldte AIAS-COFUND Marie Skłodowska-Curie Fellowsships, begynder på AIAS til oktober.

07.09.2021 | Henriette Stevnhøj

AIAS er klar til at tage imod unge forskere med Marie Skłodowska-Curie Fellowsships. Arkivfoto: Melissa Yildirim.

Ikke færre end 11 nationaliteter fra 14 forskellige forskningsinstitutioner er til stede på det nye hold af fellows, som tager fat på et forskningsophold på Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) fra efteråret. Ligeledes er der stor faglig spændvidde i de forskningsprojekter, som de unge forskere med Marie Skłodowska-Curie Fellowsships skal fordybe sig i. Det er fra at forstå raman spektroskopi som et centralt værktøj i fremtidige Mars-ekspeditioner - over radikal revision af den hidtidige forståelse af spartanerne i det gamle Sparta - til en kortlægning af fødevarekomponenters molekylære struktur.

AIAS har på deres hjemmeside beskrivelser af de nye fellows og deres projekter.

Modtagerne af stipendierne er udvalgt i en international, tredobbelt peer-review-udvælgelsesproces og er på AIAS fra seks måneder til tre år.

Fellowship-programmet er samfinansieret af Aarhus Universitets Forskningsfond og EU’s H2020-program.

Om AIAS

AIAS – Aarhus Institute of Advanced Studies – arbejder for at fremme forskning af højeste kvalitet inden for alle fagdiscipliner og udvælger sine fellows alene efter deres kvalifikationer i åben konkurrence og efter omfattende ekstern bedømmelse. 

Kontakt

Direktør Søren Rud Keiding
keiding@aias.au.dk
28 99 20 61

Forskning, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet