Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AIAS-direktør i spidsen for globalt forskningsnetværk

Efter bare tre år har AIAS – Aarhus Institute of Advanced Studies – fået formandsskabet for det globale netværk UBIAS. Professor og AIAS-direktør Morten Kyndrup er ny formand.

30.08.2016 | Camilla Schrøder

AIAS-direktør og professor Morten Kyndrup

AIAS-direktør og professor Morten Kyndrup holder tale til Fellows’ Monday Lunch. FOTO: Jesper Rais

AIAS er en del af det globale netværk UBIAS, som har valgt professor Morten Kyndrup til ny formand og koordinator.

Siden AIAS blev etableret ved Aarhus Universitet i 2013, har 54 forskningstalenter fra ind- og udland haft et fellowship ved AIAS. Flere forskningsprojekter er publiceret i toneangivende tidsskrifter, og de mange fellows har bragt ny viden og inspiration til Aarhus Universitet.

AIAS er det eneste af sin slags i Danmark. I hele UBIAS-netværket er 37 IAS’er fra hele verden samlet – alle institutter, som bidrager til innovativ og fri forskning på allerhøjeste niveau, og som organisatorisk er tilknyttet topuniversiteter som fx Radcliffe Institute for Advanced Study på Harvard University og CRASSH på University of Cambridge.

”AIAS er med til at tiltrække nogle af de dygtigste forskere til Aarhus Universitet. Morten Kyndrups nye formandskab er både en stor cadeaux til AIAS og et vigtigt vidnesbyrd om, at AIAS gør en forskel, når det handler om at fremme talenter på tværs af grænser”, siger rektor Brian Bech Nielsen.

UBIAS arbejder bl.a. for at fremme global vidensudveksling og sætte globale udfordringer på dagsordenen. Netværket varetager en struktureret udveksling mellem de 37 institutter, bl.a. gennem konferencer hvert andet år, et årligt Topic of the Year og UBIAS-programmet ”Intercontinental Academia” (ICA), som giver unge, talentfulde forskere fra hele verden mulighed for at samles om emner med fundamental relevans, når to medlemsinstitutter mødes.

”AIAS er blot tre år gammelt, og både jeg og hele staben er meget stolte af at blive valgt til sådan en betroet opgave. Vi er ivrige for at gøre netværket endnu mere effektivt og parate til at gøre en stor indsats for det”, siger Morten Kyndrup.

Posten blev overdraget fra FRIAS, Freiburg Institute for Advanced Studies.  Formandsskabet varer to år.

Læs mere på http://www.ubias.net/

Navnenyt, Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Tværgående enheder