Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AIAS siger farvel til Morten Kyndrup og goddag til Søren Keiding

Morten Kyndrup træder tilbage som direktør for Aarhus Institute for Advanced Studies. Han erstattes af prodekan Søren Keiding fra Science and Technology.

19.09.2019 | Camilla Schrøder

Morten Kyndrup træder tilbage som AIAS-direktør. Foto: AU

Søren Rud Keiding bliver konstitueret AIAS-direktør. Foto: AU

På fredag den 20. september siger professor Morten Kyndrup officielt farvel til Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) efter otte år som direktør og bestyrelsesformand. Alle er velkomne til afskedsreception i AIAS’ lokaler fra kl. 15-17.

Morten Kyndrup har selv ønsket at forlade posten med udgangen af september for at fokusere på sin egen forskning på Institut for Kommunikation og Kultur. Rektor Brian Bech Nielsen sender en stor tak til Morten Kyndrup for hans arbejde med at etablere og udvikle AIAS.

”Morten Kyndrup har ydet en forbilledlig indsats som spydspids for AIAS. Under hans ledelse har centeret  tiltrukket nogle meget store EU-bevillinger, ligesom centeret har også fået berettiget ros i en international evaluering for på relativt kort tid at have skabt både betydningsfulde resultater og opmærksomhed på den internationale forskningsscene. Morten Kyndrup har skabt et meget stærkt internationalt netværk og har tiltrukket nogle af de bedste forskningstalenter i verden til Aarhus”, siger rektor.

Søren Keiding er ny konstitueret direktør

Den 1. oktober overtager prodekan for forskning på Science and Technology, Søren Keiding, posten som direktør og bestyrelsesformand for AIAS. Han er udpeget af universitetsledelsen og konstitueret i stillingen frem til udgangen af 2020.

”Jeg er rigtig glad for, at Søren Keiding har sagt ja til at blive konstitueret direktør for AIAS. Søren Keiding har en meget stærk ledelses- og forskningsprofil, og så har han gennem hele sin karriere rakt ud mod verden og samtidig gjort en stor indsats for at styrke det lokale forskningsmiljø”, siger Brian Bech Nielsen.

Søren Keiding er professor og dr.scient. fra Institut for Kemi. Han blev uddannet cand.scient. i kemi fra Aarhus Universitet i 1986, blev ph.d. i fysik i 1990 og fik en doktorgrad i 1998. Han har gennem sit virke blandt andet gjort en stor indsats for at skabe gode relationer mellem Aarhus Universitet og omverden og har beklædt en række betydningsfulde tillidshverv, bl.a. som formand for Danmarks Frie Forskningsfonds råd for Teknologi og Produktion (FTP). Søren Keiding har desuden bl.a. været centerleder for Laserlab.dk.

Navnenyt, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Administration (Faglighed)