Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alumni Summer Disconnect Konkurrence

Sommeren står for døren og Aarhus BSS Alumni kørte en konkurrence for at finde ud af, hvordan alumner vil slappe af i sommerferien. Vi opfordrede vores netværk til at dele deres bedste råd til, hvordan man slapper af og vinderen, Kristian Gotthelf Schmidt Andersen, vandt en bog fra BSS Books omkring ledelse.

29.06.2015 | Julie Løndahl Petersen

Kristian Gotthelf Schmidt Andersen vandt Summer Disconnct konkurrencen med hans råd til at slappe af i ferien: 'technology detox'. Vi kvitterede med bogen 'Unplugged' fra BSS Books.

Og vinderen er…. En helt ny alumne og ‘technology detox’

Som mange andre, stemte Kristian på den såkaldte ‘technology detox’. Han arbejder med kommunikation og sociale medier og foretrækker at nyde ferien uden at være for tæt på hans bærbar eller telefon. ”Det er sundt at være til stede i nuet for at koble fra fuldstændigt, selvom nogle mennesker beklager sig over den forsinkede respons” siger kommunikatøren som netop har færdiggjort hans tid som studerende på Aarhus Universitet og nu er en alumne.

Næsten 40% af dem der stemte, var enige med ham om at slukke for tekniske apparater over sommeren. Det samme flertal mente, at man skulle booke billetter i forvejen og at rejse var en god plan. ’Ingen plan er planen’ modtog 20% af stemmerne. At følge strømmen og gemme plads til det uventede, er også en måde at koble af for vores alumner. Sidste men ikke mindst, blev kvalitetstid med familie og venner placeret sidst i afstemningen om den bedste måde at koble af.

Hvad er ‘technology detox’ egentligt?

I 2017, forudsiger statistikker, at 5 millioner mennesker – praktisk talt hele befolkningen – vil bruge en mobiltelefon i Danmark. Deraf er mere and 70% af de solgte telefoner smartphones. Dette betyder, at de små apparater er en del af vores daglige aktiviteter, langt mere end bare at skrive SMS’er og ringe. Smartphones bruges også som alarm, optage udstyr og endda at betale regninger med.

Eftersom vi altid er på, synes mange mennesker i verden at en teknologi diæt er en let løsning til at undgå altid at være ledig, specielt omkring ferier. Rådet er at tage en lille pause fra brugen af teknologi og planlægge en realistisk omfattende pause. En anden teknik er, at erstatte online aktivitet med eksempelvis at snakke eller få en kop kaffe eller at bruge en digital kalender i stedet for en gammeldags kalender. Det lader til, at strenge regler og planlægning kunne være vejen til at genvinde kontrollen over apparater.

Ligegyldigt hvordan du vil nyde din ferie, håber vi at du kan koble af og genoplade dine batterier til det næste halve år.

Tak fordi du delte dine ideer og engagerede dig i vores alumni netværk

Hav en skøn sommer.

Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet