Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Analyser skal give indsigt i forskningen på Health

Hvordan klarer forskningen sig på Health? Det skal afdækkes i en række institutrapporter, som Center for Forskningsanalyse vil levere de kommende år. Rapporterne skal være med til at styrke forskningen på fakultetet.

06.09.2016 | Ulla Krag Jespersen

I de kommende tre år skal Center for Forskningsanalyse (CFA) levere særlige institutanalyser til de fem institutter på Health.

I de kommende tre år skal Center for Forskningsanalyse (CFA) levere særlige institutanalyser til de fem institutter på Health. Modelfoto: Jesper Rais/AU

Institutlederne skal have et tydeligere billede af, hvor forskningen på deres institut bevæger sig hen, hvilket impact den har, og hvor der er stærke og svage samarbejdsrelationer. Derfor har Center for Forskningsanalyse (CFA) fået til opgave at levere særlige institutanalyser til de fem institutter på Health.

Institutanalyserne kobler oplysninger fra PURE med data fra citationsdatabasen Web of Science og vil bestå af standardrapporter og mere skræddersyede rapporter baseret på institutternes individuelle ønsker og behov. Beregningerne vil desuden være direkte sammenlignelige med bl.a. indikatorerne i Leiden Ranking.

Større indsigt kan forbedre institutternes forskningsstrategier

Formålet er at give institutlederne indsigt i forskningen med henblik på at definere nye eller justere gamle forskningsstrategier for instituttet, udpege fyrtårne, styrke internationale samarbejder eller rekruttere topforskere eller talenter.

Institut for Biomedicin og Institut for Klinisk Medicin analyseres i 2016, til næste år følger Institut for Folkesundhed og Institut for Retsmedicin, og i 2018 afdækkes forskningen på Institut for Odontologi og Oral Sundhed.

Det er Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde, der har indgået aftale med CFA om at udarbejde rapporter for institutterne på Aarhus Universitet. Rapporterne skal sammen med en række andre aktiviteter, herunder indførelse af ReAp, sætte øget fokus på forskning og ekstern finansiering på Health.

Læs mere om registrering af forskningsansøgninger i forskningsdatabasen ReAp.

 

 

 

Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder, Graduate School of Health, Health, Forskning, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Ph.d.-studerende