Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Anders Foldspang får britisk ærestitel

Professor, dr.med. og ph.d. Anders Foldspang fra Institut for Folkesundhed er en af ti nye Honorary Fellows på The UK Faculty of Public Health (FPH), de britiske folkesundhedseksperters professionelle selskab, der har medlemmer over hele verden. Honorary Fellow er FPH’s øverste medlemskategori.

19.06.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Anders Foldspang er ny Honorary Fellow på FPH.

Anders Foldspang er ny Honorary Fellow på FPH.

Hvad skal man vide og kunne for at øge befolkningens sundhed og forebygge sygdom og for tidlig død? Det spørgsmål er og har været helt centralt i Anders Foldspangs lange, internationale virke inden for folkesundhedsorganisationer på europæisk plan.

Anders Foldspang er professor i folkesundhedsvidenskab med sundhedstjenestens opbygning og funktion som specialområde. Siden slutningen af 1990'erne har han især beskæftiget sig med udviklingen af arbejdsstyrken inden for folkesundhed i Europa – specielt med udvikling og implementering af kompetencelister for folkesundhedsprofessionelle.

Som præsident for The Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), som Institut for Folkesundhed også er medlem af, iværksatte Anders Foldspang i 2006 udviklingen af ASPHER’s European List of Core Competences for the Public Health Professional, som han siden har stået i spidsen for. Tredje udgave af kompetencelisten blev i 2012 anbefalet af WHO Europe’s medlemslande som grundlag for uddannelse i folkesundhed i Europa.

Og det er den indsats, Anders Foldspang nu hædres og anerkendes for. Anders Foldspang blev udnævnt Honorary Fellow af det britiske selskab for folkesundhed ved et arrangement på City University i London den 7. juni 2018.

Kontakt

Professor, dr.med. og ph.d. Anders Foldspang
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 21 25 45 69
Mail: af@ph.au.dk

Navnenyt, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Health, Ph.d.-studerende