Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ansøgertal: Flere vil læse medicin på AU

799 har søgt medicinstudiet på Aarhus Universitet som deres førsteprioritet, mod 722 sidste år. Til gengæld viser årets KOT-ansøgninger et lille fald i interessen for idræt, folkesundhedsvidenskab, odontologi og tandpleje.

09.07.2015 | Kirsten Olesen

Lidt færre har samlet set sat en Health-uddannelse øverst på ønskesedlen i år.

Det samlede antal ansøgninger til bacheloruddannelserne på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Health, på Aarhus Universitet ligger på niveau med 2014. Det viser de overordnede ansøgertal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, de såkaldte KOT-ansøgninger for 2015.

I alt 0,9 pct. flere end sidste år har således søgt om at blive optaget på én af Healths bacheloruddannelser. Til gengæld har lidt færre af ansøgerne sat en Health-uddannelse øverst på ønskesedlen: Antallet af førsteprioritetsansøgninger er faldet med 3,1 pct.

Lille stigning til medicin  

Det gælder dog ikke for medicin (sommer- og vinterstart), hvor interessen er steget en smule både hvad angår førsteprioritet og samlet ansøgertal: I alt 799 har søgt uddannelsen som førsteprioritet, hvilket er en stigning på 10,7 pct. i forhold til 2014. Det samlede antal ansøgninger er steget med 9,8 fra 1.919 i 2014 til 2.108 i år:

”Det er glædeligt at vi, i den hårde konkurrence med de tre øvrige lægeskoler, kan tiltrække stadig flere unge dygtige mennesker, der ønsker at læse medicin ved Aarhus Universitet. Det opfatter jeg som udtryk for, at vi leverer den helt rigtige kombination af undervisning af høj international standard og et attraktivt studiemiljø”, siger en tilfreds sundhedsdekan, Allan Flyvbjerg.

Flere ansøgere end pladser 

Til gengæld er ansøgertallet faldet en smule på andre af uddannelserne på Health med følgende ændring i førsteprioritet fra sidste år: Odontologi -14,6 pct., tandpleje: -18,9 pct., folkesundhedsvidenskab -22,7 pct., og idræt -30,8 pct.

”Vi har dog generelt langt flere ansøgere til vores uddannelser, end vi har pladser til, så vi vil igen i år komme til at skuffe nogen, som ikke kommer ind på deres drømmeuddannelse”, siger Allan Flyvbjerg.

Det samlede antal ansøgninger til bacheloruddannelser på Health lå pr. 9. juli på 3.626, heraf 1.356 som førsteprioritet.


Yderligere oplysninger:

Dekan Allan Flyvbjerg
Aarhus Universitet, Health
Mobil:  5177 9548

Uddannelse, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Health, Institut for Biomedicin