Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ansøgertal: Health hitter igen

De sundhedsvidenskabelige uddannelser på Aarhus Universitet er populære igen i år. Både det samlede ansøgertal og antallet af 1. prioritetsansøgninger til Healths uddannelser er steget, og det er særligt uddannelserne i Medicin og Odontologi, der tiltrækker de mange ansøgere. Det viser årets KOT-ansøgertal.

12.07.2017 | Lise Wendel Eriksen

Health-uddannelserne er populære igen i år. Både det samlede ansøgertal og antallet af 1. prioritetsansøgninger er steget siden 2016. Foto: Lars Kruse

1.526 ansøgere har i år skrevet en Health-uddannelse øverst på deres ønskeliste. Det er 2 pct. flere end sidste år.

Igen i år er det især medicinuddannelsen, som trækker mange 1. prioritetsansøgninger til. 959 ansøgere har valgt medicinstudiet i Aarhus som deres førsteprioritet, og det er en stigning på 6 pct. sammenlignet med sidste år.

”Det er meget positivt, at stadig flere af de dygtigste studenter ønsker at studere medicin i Aarhus, selv om Aalborg har fordoblet antallet af pladser til nye medicinstuderende,” siger dekan Lars Bo Nielsen.

Det er ikke kun fakultetets største uddannelse, der har fået flere 1. prioritetsansøgninger i år. Også tandlægestudiet oplever en markant fremgang i ansøgertallet. Her er stigningen på 9,9 pct. for antallet af ansøgere med Aarhus Universitet som førstevalg.

Ansøgertallet stiger stadig

Det samlede ansøgertal til Health-uddannelserne er også steget. Således har 4.065 ansøgere i år søgt ind på en sundhedsvidenskabelig uddannelse på Aarhus Universitet, og det er 5,5 pct. flere end sidste år. En fremgang, der glæder dekanen:

”Vores sundhedsfaglige uddannelser er attraktive, og det overrasker mig faktisk ikke, at de er så eftertragtede. Vi har forskning og undervisning af høj international standard. Vores forskere er dybt involveret i en løbende udvikling af vores uddannelser, så de matcher samfundets behov og ruster vores kandidater til at løse fremtidens udfordringer. Og så har vi også et rigtig godt studiemiljø i Aarhus. Det skal man ikke undervurdere,” siger dekan Lars Bo Nielsen.

Health optager knap 800 nye studerende til september. Den 28. juli får ansøgerne besked om, hvorvidt de er har fået en plads på det ønskede studie.

Sådan fordeler Health-ansøgningen sig på bl.a. køn og alder og sådan har  ansøgningen har været på hele AU 

Yderligere oplysninger

Dekan Lars Bo Nielsen
Aarhus Universitet, Health
Telefon: 87 15 20 07
Mail: larsbo@au.dk

Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Offentligheden/Pressen, IOOS, Institut for Biomedicin