Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ansøgnings- og optagelsestal: Flot fremgang for Healths uddannelser

Flere unge end nogensinde har søgt ind på en af Healths uddannelser, og samtidig er antallet af førsteprioritetsansøgninger steget med 13 procent. Fremgangen er fordelt på næsten alle de sundhedsvidenskabelige uddannelser.

30.07.2018 | Mette Louise Ohana

Studerende i universitetsparken

Snart bliver der liv i auditorierne og universitetsparken igen, når der er studiestart for 812 nye Health-studerende i slutningen af august. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Fordelingen af studiepladser til de mange ansøgere til Healths uddannelser er netop overstået, og som altid kan Health melde alt besat. Tallene for den koordinerede tilmelding viser, at de sundhedsvidenskabelige uddannelser fortsat er så populære, at der kun er plads til en femtedel af ansøgerne.

I år havde lidt over 4.200 personer søgt ind på en af Healths uddannelser, hvilket er 3 pct. flere end året før. Knap 41 pct. af ansøgerne havde Health som førsteprioritet mod 38 pct. sidste år.

Særligt folkesundhedsvidenskab har mærket en øget interesse med 17 pct. flere ansøgninger. 38 pct. af ansøgerne har søgt uddannelsen som førsteprioritet mod 34 pct. sidste år.  Også idræt har fået flere førsteprioritetsansøgninger. 53 pct. har haft uddannelsen øverst på ønskelisten mod 45 pct. året før. Medicin er fortsat drømmen hos flest ansøgere og er med i alt 2.663 ansøgninger den mest søgte uddannelse på AU. 40 pct. af ansøgerne til den aarhusianske lægeuddannelse, havde den som førsteprioritet. 

”Det er en flot fremgang, især i antallet af førsteprioritetsansøgninger, og det er meget positivt, at det gælder næsten alle vores uddannelser. Det er selvfølgelig et udtryk for, at sundhedsvidenskab generelt er populært, men de høje ansøgertal er bestemt også et skulderklap til alle de undervisere og administrative ansatte, som hver dag har med de studerende at gøre. Et godt ry spreder sig,” siger Charlotte Ringsted, prodekan for uddannelse på Health.

Sværere at komme ind

812 ansøgere er nu blevet tilbudt til en studieplads.

Det øgede antal ansøgninger til det begrænsede antal pladser har givet grænsekvotienterne et nøk opad på de fleste uddannelser. De største hop er på folkesundhedsvidenskab, hvor det i år kræver 9,2 i karaktergennemsnit for at komme ind mod 8,4 sidste år, mens kvotienten på idræt er steget til 7,8 fra 7,1 sidste år. Medicin er stadig den sværeste uddannelse af komme ind på med en grænsekvotient på 11,2 på kvote 1.

Se ansøgertal og optagelsestal for de enkelte uddannelser.

Se ansøgertal for alle uddannelser på AU, og hvordan studiepladserne er fordelt.     

Kontakt

Prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 93 50 82 22
Mail: charlotte.ringsted@au.dk

Uddannelse, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Studerende, Offentligheden/Pressen