Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU Alumni medlem nummer 20.000: “Jeg vil lære mere”

AU Alumni har netop nået medlem nummer 20.000, Lisette Gonge (cand.merc.aud. ‘95). Hun ejer sit eget firma, Gonge Intelligence, og er blevet medlem for at lære mere om networking og MBA-kurserne, som AU tilbyder.

21.05.2014 | AU Alumni

Lisette Gonge tager imod os i sit smukke gamle hus ved Brabrand Sø. Huset er i bindingsværk med stråtag og har været i hendes familie i tre generationer. Det er ikke blot hendes hjem, men også kontor for det firma, Gonge Intelligence, som hun startede for tre år siden.

I 1995 dimitterede Lisette som cand.merc.aud., og siden da har hun arbejdet som både revisor, konsulent og økonomichef for forskellige virksomheder som KPMG, Red/Green og DuPont Nutrition Biosciences blandt andre. Drømmen om at starte sit eget havde været i hendes tanker, lige siden hendes første barselsperiode, hvor der var mere tid til at reflektere over hendes faglige ambitioner. 

“Jeg var draget af fleksibiliteten, muligheden for at kunne planlægge min egen arbejdsuge mere eller mindre. Jeg kan rigtig godt lide at være revisor, og jeg kan godt lide at komme ind i et firma og finde ud af, hvad deres kerneforretning er, hvor de har udfordringer, og hvad jeg kan gøre for at løse dem”, siger hun.

Lisette Gonge, cand.merc.aud, Gonge Intelligence Hvad sker der på AU
Siden hun startede sit eget firma, har Lisette faktisk været mere travl, end hun først havde regnet med. Med det samme fik hun opgaver gennem sit netværk, og så var hun allerede i gang. Dog regner hun med at få lidt mere tid efter sommeren. Og netop dét var grunden til, at hun tilmeldte sig AU Alumni; så hun kunne finde nye projekter at engagere sig i.

“Jeg tænker på at tage en MBA eller et par kurser på universitetet, og der var faktisk derfor jeg blev medlem. For at finde ud af, hvad der sker og måske deltage i nogle networking events. Se hvad der sker”, siger Lisette Gonge.

Hun var faktisk lidt overrasket over at blive medlem nummer 20.000. “For jeg anede ikke, at der var så mange medlemmer. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet, for selvfølgelig måtte der være mange, men 20.000 er altså virkeligt mange”.

Lisette Gonge, MBA: Indtil nu har Lisette allerede mange gode erfaringer med at bruge sit netværk. Lige da hun havde startet sit firma, fik hun en opgave af søsterfirmaet til sin tidligere arbejdsplads.

At få sit budskab ud
Indtil nu har Lisette allerede mange gode erfaringer med at bruge sit netværk. Lige da hun havde startet sit firma, fik hun en opgave af søsterfirmaet til sin tidligere arbejdsplads. De manglende nogen, der kunne træde til og lave deres årsregnskab. Flere gange har hun prøvet, at en tidligere kollega kontaktede hende, fordi der var brug for hendes kompetencer. 


Alligevel vil hun gerne lære endnu mere om, hvordan man networker og bedst får sit professionelle budskab ud. 

“Jeg har mange kontakter og kan lide at tale med folk, men det er den nemme del. Hvis man også skal sende et professionelt budskab, så føler jeg mig ikke så godt tilpas, for jeg er bekymret for, om folk vil tænke, at jeg har en skjult agenda. At jeg ikke bare taler med dem af oprigtig interesse”.

20 år senere
Hun undervurderer derfor ikke betydningen af networking i dag. Og hvis hun skulle give ét godt råd til nuværende studerende på AU, er det netop dette. 

“Jeg tror, der er rigtig vigtigt at holde kontakten. Du ved aldrig, hvornår du får brug for nogen, og pludselig er der gået 20 år, men så ringer en tidligere kollega alligevel, fordi hun har en jobmulighed”, siger hun som eksempel. 

I dette tilfælde havde de to holdt kontakten sporadisk gennem LinkedIn, så den tidligere kollega havde en fornemmelse af, hvad Lisette havde lavet, og hvad hun kunne.

At lære endnu mere
Som hun sidder ved skrivebordet med udsigt over vandet udenfor, ser Lisette meget afslappet ud. Men der er mange ting, der tyder på, at hun er en hårdtarbejdende kvinde. 

Ud over drømmen om en MBA på AU i efteråret og mere arbejde i Gonge Intelligence, så er hun også interesseret i at få en bestyrelsespost eller to i den snarlige fremtid.

“De strategiske overvejelser og beslutninger interesserer mig, fordi man skal tænke ud af boksen, brainstorme og finde på nye ideer til, hvordan man kan ændre noget i en virksomhed”, siger hun.
Over årene vil hun gerne have flere poster i forskellige bestyrelser, eftersom hun føler sig klar til de nye udfordringer og mere ansvar. Generelt virker det ikke til, at hun er bange for udfordringer. På væggen bag hendes skrivebord hænger et diplom med koreanske skrifttegn. Det viser sig at være et bevis for, at Lisette Gonge har opnået det sorte bælte i taekwondo. Tre gange. Snart vil hun forsøge for fjerde gang.

Lisette Gonge, sort bælte i taekwondo

“Jeg var lidt usikker på, om jeg kunne hænge det op, men da jeg fik mit tredje sorte bælte, synes jeg, at det ville være okay”, siger hun, inden vi siger farvel.

Find Lisette Gonges profil på alumneportalen.

Skrevet af Tatiana Tilly og Lotte Kamphuis
tati@au.dk
loka@au.dk

Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet