Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU ansætter leder i nyt universitetspædagogisk center

Den 1. september tiltræder Anne Mette Mørcke som leder af universitetets nye fælles pædagogiske center. Hun kommer med en yderst relevant baggrund inden for universitetspædagogik og ledelse og skal nu stå i spidsen for at udvikle og styrke det universitetspædagogiske område på Aarhus Universitet.

14.08.2020 | Ida Hammerich Nielson

Anne Mette Mørcke bliver leder af det nye fælles universitetspædagogiske center på Aarhus Universitet og tiltræder den nye stilling 1. september. Foto: Roar Lava Paaske

Efter en grundig ansættelsesproces har Aarhus Universitet valgt Anne Mette Mørcke til stillingen som centerleder for universitetets nye fælles pædagogiske center. Anne Mette Mørcke kommer fra en stilling som sektionschef for Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES) på Rigshospitalet. På CAMES har Anne Mette Mørcke stået i spidsen for at samle Region Hovedstadens forsknings-, udviklings- og undervisningsaktiviteter inden for medicinsk og kirurgisk simulation.

Med sig i bagagen har hun desuden indgående erfaring fra Aarhus Universitet. Udover at være uddannet læge og ph.d. herfra har hun bl.a. været studieleder på Medicin. Ledelseserfaring har hun også opnået gennem mange år i forsvaret, hvor hun har været major af reserven. Ved siden af sit arbejde har Anne Mette Mørcke gennem tiden prioriteret bestyrelses- og rådsarbejde højt, blandt andet som medlem af et advisory board på AU’s Institut for Odontologi.

Prorektor Berit Eika glæder sig over valget af Anne Mette Mørcke som leder af universitetets pædagogiske center og ser frem til samarbejdet.

”Anne Mette Mørcke har mange års erfaring med universitetspædagogik og ledelse. Hun kommer fra en lignende stilling i Region Hovedstaden og kender Aarhus Universitet indgående. Hun er den helt rette til at varetage opgaven med at samle fem enheder i det nye fælles universitetspædagogiske center og derigennem bidrage til, at underviserne på Aarhus Universitet får endnu bedre støtte til at udvikle deres undervisning – ikke mindst til gavn for vores studerende,” siger hun.

Som leder af universitetets nye fælles pædagogiske center skal Anne Mette Mørcke sammen med centerets medarbejdere og i tæt samspil med ledelser, fagmiljøer og studerende medvirke til, at undervisningen på Aarhus Universitet løbende udvikles på baggrund af nye indsigter og teknologiske muligheder.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der har peget på Anne Mette Mørcke som leder af det nye universitetspædagogiske center. Selv glæder hun sig til tage hul på arbejdet og har stærke visioner for centeret.

”Det nye universitetspædagogiske center er en visionær samling af alle de gode kræfter, der arbejder med universitetspædagogik på Aarhus Universitet. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle centret, som skal understøtte underviserne, når de ønsker at afprøve nye ting – og det på et stærkt forskningsbaseret grundlag,” siger hun.

Det nye universitetspædagogiske center er lagt sammen af universitetets fire pædagogiske centre - CUDiM, CUL, CESU og STLL samt EDU-IT-enheden. Centret får direkte ophæng under rektoratet.

Læs nyhed om oprettelsen af det nye universitetspædagogiske center

Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Navnenyt