Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU evaluerer effekten af kulturhovedstaden

I 2017 bliver Aarhus europæisk kulturhovedstad. Forskere fra Aarhus Universitet er i gang med at undersøge, hvilke resultater og effekter, det får for byen i evalueringsprojektet rethinkIMPACTS2017. Få overblik over Aarhus Universitets engagement i Aarhus2017 her.

12.10.2016 | Ida Hammerich Nielson

Forskere fra forskellige fagområder bidrager med hver sin tilgang til evaluering af Aarhus2017 i evalueringsprojektet rethinkIMPACTS2017.

Forskere fra Aarhus Universitet er med til at sikre en forskningsbaseret og uafhængig evaluering af Aarhus2017 i evalueringsprojektet rethinkIMPACTS2017. Ifølge Rina Valeur, der er Strategi- og administrationschef i Aarhus 2017, giver rethinkIMPACTS2017 et væsentligt bidrag til den løbende læring i organisationen bag Aarhus2017 og giver anledning til refleksion over processer og samarbejdsrelationer.

”Når vi modtager en af de løbende rapporter fra rethinkIMPACTS foretager vi en grundig gennemgang af resultaterne og vurderer, hvordan vi kan implementere resultaterne i organisationen. Vi har stort fokus på at dokumentere og løbende evaluere vores aktiviteter, så vi kan sikre en ansvarlig og ambitiøs Kulturhovedstad, der er solidt forankret blandt vores interessenter og dermed kan skabe varige aftryk,” siger Rina Valeur.

Partnerskab mellem AU og Aarhus2017
rethinkIMPACTS2017 bygger på en strategisk partnerskabsaftale mellem Aarhus Universitet og Aarhus 2017. Lektor Louise Ejgod er forskningsleder for projektet. Ét af projekterne handler om at kortlægge det tværkommunale samarbejde i Aarhus2017.

”I Aarhus2017 samarbejder kommunerne i Region Midtjylland for første gang sammen om et større kulturprojekt. Forskerne i rethinkIMPACTS2017 har dokumenteret, hvordan dette samarbejde fungerer, så kommunerne kan bruge det fremadrettet i andre sammenhænge,” siger Louise Ejgod.

Samarbejdet mellem Aarhus Universitetet og Aarhus 2017 har allerede vakt international genklang. Flere potentielle ansøgerbyer har haft inviteret Louise Ejgod og i næste uge skal hun præsentere projektet på den internationale IFACCA-konference, der afholdes på Malta.

Bredt engagement
Udover rethinkIMPACTS2017 er Aarhus Universitet engageret i Aarhus2017 på en række andre områder, bl.a. i 2017Academy, hvor universitetet samarbejder med VIA om at udvikle uddannelsestilbud, der kan uddanne kompetente kandidater til den stærkt voksende kreative sektor i regionen.

www.au.dk/aarhus2017 kan du få overblik over AU’s engagement i Aarhus2017 og læse nyheder om samarbejdet.

 

Kontakt: Louise Ejgod Hansen, mail: draleh@cc.au.dk, tlf.: 25566935

Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration, Samarbejde, Ekstern målgruppe