Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Au får ny adjungeret professor i neurofarmakologi

Aarhus Universitet tildeler Sâmia Joca en stilling som adjungeret professor. Hun forsker i neurobiologiens rolle i forbindelse med psykiske lidelser

22.12.2016 | Thomas Kjærgård Lauridsen

Ph.d., adjungeret professor Sâmia Joca. Foto: AU Foto.

Ph.d., adjungeret professor Sâmia Joca. Foto: AU Foto.

Sâmia Joca forsker i neurobiologiens betydning for psykiske lidelser, hvor hun undersøger, hvordan stress kan føre til lidelser som depression og angst. Derudover arbejder hun med udvikling af nye og mere effektive lægemidler til behandlingen.  

Formålet med Sâmia Jocas forskning er at forbedre forståelsen af de neurobiologiske mekanismer, der opstår når mennesket bliver udsat for stress. En bedre forståelse vil gøre det nemmere at udvikle nye lægemidler, der kan modvirke de mekanismer, der i sidste ende kan føre til depression og angst.

”Forskningen kan hjælpe med at forstå de molekylære mekanismer med forbindelse til den adfærdsmæssige respons til stress og den neurobiologiske sammenhæng med depression. Ved at teste hvordan forskellige lægemidler påvirker mekanismerne, kan det bidrage til at identificere nye muligheder for at behandle depression”, forklarer hun.  

Forskningen vil komme patienter med depression og angst til gode, da de vil kunne få bedre og hurtigtvirkende medicin. Derudover ser Sâmia Joca professoratet som en mulighed for at skabe stærke internationale forskningssamarbejder.

Onsdag d. 25, januar, 2017, kl. 14.00 vil Sâmia Joca afholde sin tiltrædelsesforelæsning.

Kontakt

Ph.d., Adjungeret professor, Sâmia Joca
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Email: samia@usp.br

 

 

 

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder