Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU får tre nye grundforskningscentre

Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget midler til tre nye grundforskningscentre på AU. To nye centre åbner på Science and Technology og ét på Aarhus BSS.

23.10.2019 | Kristoffer Jakobsen

"Det er en særdeles glædelig nyhed for såvel de kommende centerledere som for universitetet," siger rektor Brian Bech Nielsen om bevillingen. Foto: Ida Jensen.

Danmarks Grundforskningsfond har udvalgt 10 nye Centers of Excellence. Den samlede bevilling til centrene er 1,1 mia. kroner.

Danmarks Grundforskningsfond modtog 133 interessetilkendegivelser om nye grundforskningscentre. 33 af disse blev efterfølgende inviteret til at indsende fulde ansøgninger, og 10 centre er nu på den baggrund udvalgt til at forhandle kontrakter, skriver Grundforskningsfonden i pressemeddelelsen.

De tre nye grundforskningscentre på Aarhus Universitet bliver:

The Center for the Experimental-Philosophical Study of Discrimination ved centerleder professor Kasper Lippert-Rasmussen, Institut for Statskundskab, Aarhus BSS

Center for Complex Quantum Systems ved centerleder professor Thomas Pohl fra Institut for Fysik og Astronomi, Institut for Fysik og Astronomi, ST

Center for Interstellar Catalysis ved centerleder professor Liv Hornekær, Institut for Fysik og Astronomi, ST

”Det er en særdeles glædelig nyhed for såvel de kommende centerledere som for universitetet. Der er tale om en meget stor anerkendelse af de pågældende centerledere, som bliver betroet den vigtige opgave at løfte deres forskningsfelt til et nyt niveau. Der er ikke mange bevillinger, der giver samme muligheder for forskerne til frit at forfølge deres ideer og ambitioner, og jeg håber, at de nye centre også vil interagere og befrugte de andre faglige miljøer på deres institutter,” siger rektor Brian Bech Nielsen.

Pressemeddelelsen fra Danmarks Grundforskningsfond – herunder samlet liste over de 10 nye centre

Læs mere om Danmarks Grundforskningsfond

Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Ekstern målgruppe, Navnenyt