Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-forsker får bevilling fra Helsefonden

Lektor Viola Burau fra Aarhus Universitet har modtaget 300.000 kr. til sit forskningsprojekt, som skal styrke koordinering af ældre og kronisk syge patienters sygdomsforløb og behandling på tværs af sygehuse, almen praksis og den kommunale sektor.

30.05.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Lektor Viola Burau. Foto: Lars Kruse, AU.

Mange kommuner har oprettet akutfunktioner for at imødekomme de komplekse behov fra stadig flere ældre borgere med kronisk sygedom. Formålet med akutfunktionerne er at forbedre koordineringen på tværs af sygehuse, de praktiserende læger og den kommunale sektor.

Sammen med en tværfaglig forskningsgruppe vil Viola Burau analysere, hvordan kontekstfaktorer på forskellige niveauer bidrager til succesfuld implementering og opskalering af de kommunale akutfunktioner.

På kort sigt er målet at udvikle et katalog af ’best practice’ for politisk-administrative beslutningstagere og sundhedsprofessionelle. Projektets samfundsmæssige formål er, på langt sigt, at forbedre og lette de ældres liv med kronisk sygdom.

 

Kontakt

Lektor Viola Burau
Aarhus Universitet, Institut for folkesundhed - Afdeling for Sundhedsfremme og Sundhedsvæsen
Tlf.: 93 50 87 09
Mail: viola@ph.au.dk

 

 

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder