Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-forsker får prestigefyldt rejselegat af internationalt selskab

Rikke Holm Jensen fra Aarhus Universitet har fået en international pris for sin forskning i den såkaldte natrium-kalium-pumpes rolle i neurologiske sygdomme. Hun modtager prisen International Travel Award ved The Biophysical Society’s årsmøde.

28.01.2016 | Ida Kellemann Thomsen

Rikke Holm Jensen fra Institut for Biomedicin er blevet udvalgt til at præsentere sine forskningsresultater på den årlige konference, der afholdes af Los Angeles Biophysical Society.

Rikke Holm Jensen fra Institut for Biomedicin er blevet udvalgt til at præsentere sine forskningsresultater på den årlige konference, der afholdes af Los Angeles Biophysical Society.

Til februar rejser postdoc Rikke Holm Jensen fra Institut for Biomedicin til Los Angeles. Hun er nemlig blevet udvalgt til at præsentere sine forskningsresultater på den årlige konference, der afholdes af Los Angeles Biophysical Society.

Prisen får hun for sin forskning i det enzym, der kaldes Na,K-pumpen. Fejl i den særlige Na,K-pumpe i hjernen, kan give alvorlige kramper, lammelser og symptomer, der minder om Parkinsons. Rikke Holm Jensens resultater giver håb om, at det snart bliver muligt at udvikle lægemidler mod disse sygdomme. Derfor er hendes forskning kærkommen i den medicinske verden.

”Jeg har under mit ph.d.-forløb opdaget en ny mutation i Na,K-pumpen, der genopretter den nedsatte natrium- og kaliumtransport, som opstår, hvis der er en sygdomsmutation i pumpen. Man kalder det en sekundær mutation med ”rescue”-virkning. Det er ikke set før og giver helt nye perspektiver for at kunne komme til at forbedre patienternes levevilkår,” fortæller den kommende prismodtager.

7000 forskere mødes

The Biophysical Society i Los Angeles forsøger med prisuddelingen at sække fokus på nye talenter. Samtidigt er formålet også, at unge forskere skal få et større fagligt netværk. Netop dét giver rejselegatet Rikke Holm Jensen rig mulighed for, når over 7000 deltagere fra den biomedicinske verden besøger konferencen.

”Jeg håber på at kunne tale med mange andre forskere om mine resultater og få feedback, der har stor betydning for planlægningen af mine fremtidige forsøg,” fortæller forskeren, der også glæder sig også til at blive opdateret i, hvad der sker inden for hendes fagfelt.

Rikke Holm Jensen vil få overrakt prisen under en reception til konferencen. 

 

Yderligere oplysninger

Cand.scient., ph.d., postdoc Rikke Holm Jensen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Direkte telefon: 8716 7721

rhj@biomed.au.dk

Forskning, Offentligheden/Pressen, Health, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Navnenyt