Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-forskere drøftede 24 timers el-bil race omkring Ringkøbing Fjord

Erhverv og Innovation på AU lagde fredag den 21. februar hus og netværk til Ringkøbing Skjern Kommunes workshop om projektet, der indtil videre har arbejdstitlen ”WestWind24” (WW24).

23.02.2020 | Ole Frank Nielsen

Foto: Ole Frank Nielsen

Oprindeligt kom ideen om et grønt 24 timers el-løb rundt om Ringkøbing Fjord fra komiker Jan Gintberg og tv-journalist Anders Agger. De havde solgt ideen til Ringkøbing-Skjern - kommunen, der siden 2014 har haft en samarbejdsaftale med Aarhus Universitet.

Projektlederen, som har opgaven at lave et forarbejde for WW24, havde bedt Erhverv og Innovation stille med et hold af forskere, der kunne udfordre – og bidrage til konceptet. Ud over selve løbet er der ambitioner om et symposium og en folkefest omkring løbet, hvor AU er tænkt ind som samarbejdspartner på både forskningsområdet og igennem inddragelse af studerende.

Til mødet deltog fagligheder fra næsten alle fakulteter på AU i en drøftelse af projektets potentiale og AU’s engagement i WW24. På de to timer blev mange scenarier drøftet – fra batteriers levetid til vindmølleteknologi og etiske overvejelser ved selvkørende biler. Projektet blev modtaget positivt af forskerne, og der blev derfor aftalt at arbejde videre med henblik på at skitsere konkrete mål, succeskriterier og evt. forankring af projekter i regi af AU. Hvis Ringkøbing-Skjern vælger at realisere eventen, skal det ske inden for de næste to-tre år.

Vil du vide mere?


WW24s mission og vision:

  • Vision: WW24 vil skabe verdens mest innovative, omtalte og værdiskabende platform for fossilfri transport
  • Mission: WW24 vil skabe et eksperimentarium, der – på tværs af grænser, generationer og fagligheder – ansporer individer, organisationer og samfund til at tage aktiv del i udviklingen af en fossilfri transportsektor. Aktører med såvel kompetencer.
Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet