Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-forskere får Villum Fond-bevillinger til i alt 70 mio. kroner

Forskning i fremtidens fødevareprocesser og NANO-teknologi støttes af Villum Investigator bevillinger over de næste seks år.

16.04.2021 | Henriette Stevnhøj

Professor Anja-Verena Mudring (tv) og professor Milena Corredig får del i VILLUM Investigator bevilling. Foto: Villum Fonden.

Professor Milena Corredig fra Institut for Fødevarer får 30 mio. kr. til projektet Fremtidssikring af bearbejdning af fødevarebiomolekyler

Målet med Milena Corredigs forskning er at muliggøre mere modstandsdygtige fødevareprocesser uden at gå på kompromis med sikkerhed og stabilitet samt minimere ressourcespild og optimere den ernæringsmæssige værdi. Det er også Milena Corredigs mål, at hendes forskning kan inspirere en ny generation af forskere, der arbejder ved grænsefladen mellem teknik, biokemi og fødevarefysik.

Læs om Milena Corredigs forskning.

Professor Anja-Verena Mudring får 40 mio. kr. til projektet Enabling Technologies for A Sustainable Future: Ionic Liquids as Transformative Tools in Nanomaterials Synthesis. Formålet er at undersøge, hvordan ioniske væsker styrer dannelsen af nanomaterialer på atomare niveauer. Forståelsen vil gøre det muligt at designe ioniske væsker som molekylære værktøjer til konstruktionen af en ønsket nanostruktur. Det kan åbne døren for nye materialer og grønne teknologier for at imødekomme udfordringerne i et bæredygtigt samfund.

Anja-Verena Mudring kommer fra Stockholm Universitet og tiltræder som professor ved Institut for Kemi til sommer. Hun får også tilknytning til iNANO og forskningscenteret iMAT.

Læs om Anja-Verena Mudrings forskning.

Villum Investigator bevilling uddeles hvert andet år til den erfarne og internationalt anerkendte forsker, som kan yde et afgørende bidrag til det tekniske og naturvidenskabelige felt på et dansk universitet. Bevillingerne løber over seks år.

Villum Investigator-programmet annonceres hvert andet år i åben konkurrence. Ansøgningsfristen for næste opslag vil være i september 2022.   


Teksten er skrevet på baggrund af Villum Fondens pressemateriale.

Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet